Ànecblau presenta el show solidari i inclusiu, “DUMBO, El Musical”

L’espectacle, protagonitzat per persones amb discapacitat, es representarà gratuïtament aquest divendres 15 de setembre a les 18 i les 19:45 hores al centre comercial

El Centre Comercial Ànecblau, a Castelldefels, acollirà demà divendres, 15 de setembre, l'espectacle inclusiu “DUMBO. El Musical”, un show que trenca barreres i que ja s’ha pogut veure en diversos municipis d’Espanya.  

d215f949 87f1 597f 9256 0406f01b4ed9

El show està pensat per a tota la família, perquè transmet un important missatge contra l’assetjament, i a favor de la inclusió i el respecte a la diversitat i a les altres persones. Així, els protagonistes són persones amb discapacitat. A més, durant la funció hi haurà un intèrpret de signes que anirà narrant la història. L’espectacle es podrà gaudir de manera totalment gratuïta i per a tots els públics. Hi haurà dos passis: un a les 18.00 i un altre a les 19.45 hores.

dumbo 1

Avui dijous s’ha fet l’acte de presentació de l'espectacle en la zona de Restauració d’Ànecblau. Cal destacar la presència del primer tinent d'alcalde i regidor de la Gent Gran i Via Pública de Castelldefels, Nico Cerpa; la directora de màrqueting de la divisió de Retail del Grup Lar, Ana Redondo; la gerent d’Ànecblau, Ana Torres; el president de la Federació de Persones Sordes de Catalunya, Albert R. Casellas; la presidenta i fundadora de CromoSuma, Cristina Puig, i el seu responsable de comunicació, Laia Macías.

torres

Torres ha volgut agrair la “implicació i compromís” dels presents i ha convidat la ciutadania a presenciar l'espectacle. La gerent del centre comercial ha destacat que és una “una oportunitat irrepetible de divertir-se i emocionar-se amb una història universal”. També ha incidit en el caràcter “obert” del centre comercial i la seva vocació de “és el nostre esperit i compromís amb la societat amb qui ho necessita i amb aquest territori. És el nostre ADN”. Va concloure la seva intervenció dient que “Ànecblau és un lloc d’experiències on tot pot passar sense distinció.”

cristina

En representació de CromoSuma, Cristina Puig, s’ha mostrat “encantada de ser aquí i que hagin comptat amb nosaltres” i ha explicat que la que presideix és una “fundació pediàtrica que atén nens petits i famílies en tots els aspectes”. Laia Macías, per part seva, ha detallat que CromoSuma desenvolupa “teràpies individuals i en grup, “ajudem a aprendre amb classes de reforç escolar, a millorar l'autonomia, i establim xarxes de suport i suport emocional” i ha afegit que “necessitem més esdeveniments com aquest, inclusius, on es mostrin totes les capacitats de tot el món, on les diferències, com en Dumbo, siguin una cosa positiva i bo, amb vàlua. Necessitem més visibilitat i recursos.”

fesoca

D’altra banda, el president de FESOCA, la Federació de Persones sordes de Catalunya, ha subratllat que enguany es compleixen quaranta-quatre anys de la creació de la seva entitat, l'objectiu principal de la qual és defensar la llengua de signes i trencar barreres de comunicació. En la seva intervenció ha explicat que fa onze anys es va aprovar en el Parlament de Catalunya la llei de llenguatge de signes catalana i “avui dia, aquesta llei no s'ha desplegat com a tal. Una de les maneres de desbloquejar aquesta llei és precisament a través d'accions com la que es durà a terme demà en Ànecblau. No volem que s’oblidi que un grup per persones utilitzen la llengua dels signes i cal donar-li el valor que es mereix.”

redondo

Redondo ha posat en valor la “labor encomiable” que realitzen les associacions participants en l'esdeveniment i ha destacat el musical “emotiu, compromès i inclusiu” que acull Ànecblau. “El més important de Dumbo és que els seus valors continuen estant d'actualitat: solidaritat, inclusió, diversitat, amistat i descobrir en cadascun per què som únics i com aquesta capacitat de ser únics ens farà feliços en el futur-Volem que aquesta representació pugui contribuir a millorar les vides de totes aquelles persones que vagin a veure’l”, ha emfatitzat Redondo.

cerpa

Cerpa ha agraït a Ànecblau la celebració d'aquest musical i també va felicitar a CromoSuma i a FESOCA per la seva funció social. En referència al musical inclusiu ha recordat que tots els éssers humans som iguals i, al mateix temps, únics i diferents. És important treballar per la diversitat i donar visibilitat a aquesta causa, perquè hem de crear una societat que es conscienciï i sigui justa en relació a l'assetjament en totes les seves formes”. El tinent d'alcalde ha conclòs que és una “obligació dels ajuntaments erradicar l'assetjament” i, per tot això, ha animat a tots a “continuar treballant perquè el futur sigui millor.”

Xecs regal

Per a tancar l'acte de presentació, Ànecblau ha mostrat el seu compromís amb la responsabilitat social i el suport a diferents associacions i ONGs locals de diferent índole.

xec 1

xec 2

En aquesta ocasió, sent “DUMBO. El Musical” un xou inclusiu, Ànecblau ha donat 1.000 euros a les dues entitats socials, lliurant sengles xecs regal de cinc-cents euros a la Federació de Persones Sordes de Catalunya i a CromoSuma.

Redacció / Fotos: LPdB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
508

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix