Denuncien el comportament imprudent de ciclistes a Collserola

L'associació ecologista ALNUS reclama als ajuntaments que formen part del Consorci actuïn contundentment contra els que ignoren les normes i posen en risc la seguretat dels vianants i l'entorn natural

ALNUS, associació ecologista de Sant Just Desvern, ha emès un comunicat expressant la seva creixent preocupació per la inseguretat i intranquil·litat que pateixen els vianants a Collserola a causa del comportament imprudent de nombrosos ciclistes, segons informa Ràdio Desvern. L’espai natural de Collserola s’ha convertit, segons l’associació, en un circuit de cros i BTT no oficial, amb ciclistes que sovint ignoren les normes establertes pel Parc Natural de Collserola.

480

La normativa

Segons la normativa vigent, els ciclistes només poden circular per pistes que tinguin tres o més metres d’amplada dins Collserola, mentre que la circulació per corriols està estrictament prohibida. No obstant això, ALNUS denuncia que molts ciclistes no respecten aquesta regulació i utilitzen corriols estrets, posant en risc la seguretat dels caminants i causant danys a l'entorn natural, afirma Ràdio Desvern. A més, l'associació assenyala que hi ha ciclistes que s’especialitzen a sortir per Collserola durant la nit, utilitzant llums potents per recórrer els corriols quan és poc probable trobar-se amb caminants.

47664b49 2a98 4939 9251 e44aa8cfea66 alta libre aspect ratio default 0

ALNUS també expressa la seva preocupació pel que considera una falta d'acció per part dels ajuntaments de la zona en fer complir la normativa. L'associació afirma que, tot i que el Consorci del Parc Natural és conscient del problema, la responsabilitat d’actuar recau en els consistoris, que tenen la potestat d’actuar en els seus territoris. Segons ALNUS, els ajuntaments han fet poc més que publicar díptics amb les normes i adverteixen que és necessari que hi hagi actuacions policials, advertiments i sancions per als ciclistes que no compleixin les normes.

Redacció / Fotos: AMB-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix