El Ple de Cornellà decideix fer pisos al Cinema Pisa

Cornellà en Comú–Crida per Cornellà i ERC van votar en contra, PSC, ICV-EUiA, PP van votar a favor, mentre que C’s es va abstenir a la moció i va votar a favor de l’esmena socialista

Al darrer Ple municipal del passat 24 de novembre, Cornellà en Comú-Crida per Cornellà (CEC-CPC) es va posicionar en contra tant de la moció del Partit Popular en relació al cinema Pisa com de l’esmena que hi feia el PSC. Tant la moció en la que es demanava fer pisos de lloguer com l’esmena, que van sortir endavant amb els vots de PSC, ICV-EUiA i PP, vénen a ratificar “la voluntat d’ensorrar l’històric edifici del Pisa i fer-hi pisos”, segons el principal grup de l’oposició. C’s va votar a favor de l’esmena i es va abstenir a la moció, mentre que ERC va votar en contra.

Davant d’això, el regidor Vidal Aragonés va recordar “l’enorme quantitat de pisos buits en mans dels bancs, els grans tenidors i la SAREB que hi ha a Cornellà i que es podrien dedicar a lloguer social i altres formes de tinença a fi de donar resposta a l’emergència habitacional que pateix bona part de les classes populars”. En la línia del que denunciava la plataforma Salvem el Pisa sota el lema “Pisa sí, pisos no”, Cornellà en Comú-Crida per Cornellà va recordar el que significa “construir més habitatges en un dels barris més densament poblats d’Europa com és Sant Ildefons que, alhora, ha destacat per la manca d’equipaments.”

Cas Inipro

Vidal Aragonés també va manifestar l que “el cinema Pisa es va vendre a l’empresa INIPRO, vinculada a militants del PSC, i que avui dia hi ha una interlocutòria del Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona que diu que l’empresa INIPRO va ser l’instrument utilitzat pel Partit dels Socialistes de Catalunya perquè persones afiliades i simpatitzants realitzessin activitats de naturalesa política a càrrec dels pressupostos municipals de Tarragona.”

Tal com explica la publicació Crític en un reportatge sobre INIPRO, l’Ajuntament de Cornellà va pagar diversos milers d’euros a Iniciatives i Programes per comprar entrades de cinema, que servien per finançar la projecció de pel·lícules en activitats programades per a nens o persones jubilades.

Per acabar la seva intervenció en el Ple, el regidor va assenyalar que “Procornellà, al setembre de 2011, va vendre la parcel·la on hi ha el cinema Pisa, mitjançant concurs previ, a l’empresa Set Habitatge, presidida per la mercantil Iter Metropolità SL; la qual tenia el Sr. Jose Luís Morlanes, exregidor d’urbanisme d’aquest Ajuntament, com a accionista i apoderat. El mateix que era responsable econòmic de l’RCD Espanyol quan aquest club no feia efectius una part dels impostos a la nostra ciutat. Després d’això van venir requalificacions dels terrenys on hi ha el cinema Pisa, el recurs d’un supermercat situat en aquella zona i a demanda al setembre de 2013 de Set Habitatge SL i la resolució del contracte al setembre de 2016.”

Finalment, va interpel·lar directament l’equip de govern, sense obtenir cap resposta: “Així ha gestionat el PSC aquesta ciutat? Si cap de les dades que hem donat no és correcte, ens poden rectificar.”

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
171

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix