La IV Marxa contra la violència masclista aplega un miler de persones

Van participar en la marxa setze ajuntaments, més de noranta entitats i associacions d’arreu del territori, i nombroses persones a títol individual

Prop d’un miler de persones es van aplegar el passat 27 de novembre al Parc Torreblanca a l’acte central de la quarta Marxa El Baix Llobregat contra la violència masclista. Tot i l’amenaça de pluja, gairebé totes les marxes programades des dels diferents municipis participants van poder sortir, mostrant així la seva condemna a totes les formes de violència contra les dones. Van participar en la marxa setze ajuntaments, més de noranta entitats i associacions d’arreu del territori, i nombroses persones a títol individual.

Parlaments

L’acte central va començar amb la benvinguda de Josep Perpinyà, president del Consell Comarcal, i de Vicky Castellanos, consellera de Dones i Gent Gran. En els parlaments es va renovar el compromís de continuar reforçant els serveis i l’atenció de les dones víctimes de violència masclista al Baix Llobregat. Tot seguit, l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, i l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, van llegir el manifest consensuat a la comarca, amb especial record a les dues dones assassinades enguany als seus municipis.

La cloenda de l’acte va anar a càrrec de la Carme Via, escriptora de Sant Vicenç dels Horts i guanyadora de la darrera edició del Premi Literari Delta, que va llegir un fragment de la seva darrera obra i una petita i emotiva reflexió al voltant de la violència masclista i les dues dones assassinades al Baix Llobregat el 2016.

Redacció / Fotos: Consell Comarcal del Baix Llobregat

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
162

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix