Presumptes irregularitats a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

Segons la Sindicatura de Comptes, el consistori no va fer “el tràmit pertinent” en el nomenament de dues places i també ha detectat "incompliments" en contractes i retribucions "no emparades per la legislació bàsica de l'Estat".

Principio del formulario

La Sindicatura de Comptes ha publicat un informe relatiu a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca on exposa, segons una informació de l’ACN, que el 2014 hi va haver dos “nomenaments accidentals” mitjançant un decret d’Alcaldia, quan en realitat s’hauria d’haver fet “el tràmit pertinent davant la Direcció General d’Administració Local perquè nomeni dos funcionaris”. La Fiscalia de Comptes, d’altra banda, ha detectat “incompliments de la normativa” en tres contractes de béns i serveis. L’informe també advertix que el personal funcionari i interí percebia “complements retributius no emparats per la legislació bàsica de l’Estat.”

L’informe de la Fiscalia de Comptes fa referència al capítol de despeses de l’any 2014. La Fiscalia adverteix que “els llocs de treball d’Intervenció i de Tresoreria estan ocupats mitjançant nomenaments accidentals per un decret d’Alcaldia”. En aquest sentit, ressalta que “no s’ha fet el tràmit pertinent davant la Direcció General d’Administració Local perquè nomeni dos funcionaris per ocupar les places esmentades”. En tres dels contractes de béns i serveis revisats s’han detectat “determinades incidències relacionades amb els objectes dels contractes, i amb els imports, les dates o els tipus de contractes, que suposen un incompliment de la normativa i que fan que la Sindicatura consideri que pot haver-hi hagut un fraccionament indegut de contracte”.

El contracte del servei de recollida d’escombraries, neteja viària, gestió de la deixalleria i recollida selectiva va ser modificat “pel que fa a l’abast del servei, el termini de vigència i el cost del servei previst”, quan en realitat aquestes modificacions “haurien requerit un nou procediment de licitació que no va tenir lloc”. La Fiscalia afegeix que “des del dia 20 d’octubre del 2014 l’Ajuntament va disposar del servei de retirada de vehicles de la via pública sense contracte administratiu”. Complements retributius “no emparats per la legislació bàsica de l’Estat.”

A banda, el document també recull que “el personal funcionari i interí de l’Ajuntament percep, a més de les retribucions bàsiques i complementàries, una sèrie de complements retributius que no estan emparats per la legislació bàsica de l’Estat”. Segons la Fiscalia, l’Ajuntament “no ha formulat cap advertiment escrit sobre la procedència de les retribucions complementàries i d’altres retribucions no emparades per la normativa”. El text afegeix que durant el 2014 “la Intervenció de l’Ajuntament no ha fet cap informe resum dels resultats dels controls efectuats respecte de la gestió econòmica de la corporació, que anualment s’ha de trametre a la Intervenció General de l’Estat”. L’any 2014, i sempre segons la Fiscalia de Comptes, l’Ajuntament no tenia constituït el seu registre de personal ni disposava de la relació de llocs de treball perceptiva.

Redacció / Foto: Arxiu


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix