Les unitats 213 de la línia Llobregat-Anoia canvien d’imatge

La millora de les unitats 213 consisteix en el canvi de tapisseria, modificació de l’enllumenat interior, remodelació dels lavabos i nous vinils

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, i l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, han visitat avui a l’estació de Martorell Central d’FGC una de les renovades unitats 213 que donen servei a la línia Llobregat-Anoia. La millora d’aquestes unitats consisteix en la substitució de les tapisseries, la modificació de l’enllumenat interior, el canvi d’imatge dels lavabos i l’ús de nous vinils, tant interiors com exteriors, que faciliten la neteja i la protecció del tren. Les unitats de la sèrie 213, 42 en total, s’estan renovant progressivament dins del programa de manteniment d’FGC. D’altra banda, també s’aprofita la superfície de les taules de les tertúlies com a canal d’informació i publicitat que permet incrementar els ingressos comercials d’FGC. Amb la renovació de les UT-213 es vol augmentar els nivells de satisfacció i comoditat dels usuaris i equiparar-lo als nivells dels viatgers de les noves UT-113 de la línia Barcelona-Vallès.

Un tren amb el nom de Joan Cererols

A més, durant l’acte d’avui també ha tingut lloc el bateig d’aquesta unitat de tren amb el nom del compositor Joan Cererols, un nom escollit per l’Ajuntament de Martorell per la seva vinculació amb el municipi. Nascut al municipi l’any 1618, Cererols és considerat el pare de la música montserratina moderna i la seva trajectòria artística destaca tant per la seva faceta de compositor com d’instrumentista. Escolà de Montserrat, entrà com a monjo al monestir el 1636, on desenvolupà les tasques de mestre de música de l’escolania i mestre de capella durant més de 30 anys. De fet, se’l considera el compositor més apreciat i més conegut de l’escola de Montserrat.

La unitat batejada amb el nom de Joan Cererols és la primera de la línia Llobregat-Anoia que porta el nom d’una personalitat. Actualment, una vintena d’unitats ja circulen amb el nom d’alguns dels municipis per on passen els trens de Ferrocarrils i porten un adhesiu amb l’escut de les poblacions corresponents: Igualada, Manresa, Capellades, Piera, Sant Andreu de la Barca, Castellbell i el Vilar, Vilanova del Camí, Sant Vicenç dels Horts, Sant Vicenç de Castellet, Vallbona d’Anoia, Martorell, Pallejà, Sant Esteve Sesrovires, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Masquefa, Olesa de Montserrat, Abrera, La Pobla de Claramunt i Monistrol de Montserrat.

Redacció / Fotos: FCG

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix