L'Ajuntament Sant Feliu rebutja la proposta de soterrament del Ministeri

Segons els serveis tècnics municipals és inassumible pels greus problemes que genera per a la ciutat, ja que “no soluciona el problema i genera de nous”, segons l’alcalde Jordi San José.

El Ministeri de Foment ha fet arribar una proposta de soterrament de les vies del tren que l'Ajuntament Sant Feliu de Llobregat ha qualificat d'inassumible pels greus problemes que crea al conjunt de la ciutat.

Després d'una anàlisi de la proposta per part dels serveis tècnics municipals, el dimecres 22 de juny la Junta de Portaveus es va pronunciar unànimement en contra de la proposta del Ministeri per considerar-la inassumible per les conseqüències que tindria per al futur del municipi. En aquest sentit, l'alcalde de la ciutat, Jordi San José, ha explicat a Ràdio Sant Feliu que la nova proposta de Foment "no soluciona el problema i en genera de nous". A més, ha dit, “com soterra només un terç de la via del tren, entre la biblioteca i el Centre Cívic Les Tovalloles, continuaríem tenint una ferida oberta a la ciutat que seria per sempre."

Què proposa el Ministeri de Foment?

  • Soterrar les vies únicament entre el c/ Montserrat i la riera de la Salut, és a dir, contempla només un terç del que preveia el projecte de 2010.
  • Desaparició de l’actual pas del c/ Montserrat.
  • La proposta no contempla el pas de la canonada d'aigües pluvials de la riera de la Salut, el que originaria un greu problema d'inundacions.
  • La construcció es preveu en trinxera, és a dir, aixecant pantalles de diferents mides a banda i banda de les vies. Per tant, manté i accentua la cicatriu urbana enmig de la ciutat.
  • Fa impossible la prolongació del Trambaix fins a l'estació i la seva continuïtat fins a Molins de Rei.
  • Preveu una durada de les obres de 18 mesos, dels quals 14 mesos la circulació de trens entre Sant Feliu i Molins de Rei quedaria interrompuda. El transport alternatiu serien busos llançadora entre els dos municipis. 

L'Ajuntament de Sant Feliu, per la seva part, proposa continuar negociant sobre la proposta de soterrament de l'any 2010 per arribar a un acord, si s'escau, que permeti reduir els costos, principal escull de l'última proposta del Ministeri, sempre i quan resolgui els problemes urbans existents, sense originar-ne de nous. En aquest sentit aviat el consistori es reunirà amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat amb la intenció de consensuar una posició conjunta. 

 
Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix