Sant Boi viu amb intensitat el Dia Mundial de les Persones Refugiades

Unes 150 persones van participar en l'acte central de dissabte 18 de juny.

El dissabte 18 de juny va tenir lloc a la plaça de l'Ajuntament l'acte central commemoratiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades. L'acció principal va ser la performance El periplo, de l'artista tarragoní J. Carlos Lozano, on les persones assistents van caminar descalces per un camí que simulava el llarg periple que les persones refugiades hi han de passa tot fugint dels llocs en conflicte.

També es va fer una connexió via skype amb l'illa de Lesbos per parlar en directe amb una persona voluntària de Proactiva Open Arms que treballa en el rescat de persones refugiades que travessen el mar Egeu des de les costes turques.

Les intervencions d'una periodista que ha seguit la situació dels refugiats i de diversos voluntaris que col·laboren amb ACNUR, Eko i Conductors Solidaris i la lectura del manifest "Obriu fronteres. Volem acollir", realitzat per la Plataforma Stop Mare Mortum, tot convidant a la manifestació que va tenir lloc diumenge a Barcelona van completar les activitats previstes el passat dissabte.

Activitats pendents

Avui es commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades. Als cinemes Can Castellet es projectarà el documental To Kyma. Rescat al mar Egeu, al que seguirà un col·loqui amb representants de Proactiva Open Arms.

A més, fins al dia 30 de juny, el Museu-Can Barraquer es pot veure l'exposició fotogràfica Shameful Island. Lesbos, la porta d'entrada a Europa. La ciutat commemora per primera vegada el Dia Mundial de les Persones Refugiades i ho fa en el marc del Pla d'Acollida a les Persones Refugiades que va aprovar el Ple de l'Ajuntament de desembre de 2015.


Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix