La iniciativa ciutadana Anem a Mil s’obre camí en el Baix Llobregat

Ja són vuit els ajuntaments de la comarca que han aprovat una moció que reivindica un salari digne per a totes les persones que treballen.

 

El Papiol, Cornellà, El Prat, Sant Feliu, Molins de Rei, Vallirana, Esplugues o Sant Vicenç dels Horts són alguns dels ajuntaments baixllobregatins que ja han donat suport a la iniciativa ciutadana Anem a Mil, que té com a objectiu aconseguir un salari digne de mil euros mensuals a catorze pagues per a totes les persones que treballen.

Actualment, aquesta plataforma compta amb més de 700 persones adherides d’arreu de Catalunya. Segons el cornellanenc Jordi Cuesta, portaveu d’Anem a Mil, “més de 600.000 catalans estan per sota del llindar de la pobresa. Tenen un sou però no poden arribar a final de mes. Hi ha col·lectius on els seus sous s’apropen cada vegada més al salari mínim com en el cas de la sanitat, hostaleria o treballadors socials.”

Segons la barcelonina Núria Clotet, integrant de la plataforma, la resposta de la comarca “és molt bona i hi ha hagut una gran mobilització tant de la gent com dels ajuntaments. La nostra proposta és que en un futur sigui obligatòria. Sabem que tenim un llarg camí que recorre però no defallirem perquè considerem que les persones que cobren menys de mil euros al mes són vulnerables, ja que és difícil poder viure amb aquest sou”. Clotet, a més, assegura que fa uns anys “cobrar mil euros era còmic i actualment estem lluitant per arribar a aquesta xifra. Tot és una paradoxa.”

Sense patent

Una de les coses que deixa ben clar la plataforma Anem a Mil és que “ningú té la patent d’aquest idea. Hi ha molts milers de persones que estan patint una situació de pobresa, tot i que treballen, i que no mereixen que ningú es posi la medalla. Tot el contrari, cal treballar conjuntament entre tots per fer realitat l’increment salarial perquè, a més, la socialització d’un sou digne permet que l’economia del país millori”, explica Jordi Cuesta.

20160616 131358

De fet, com explica Núria Clotet, Anem a Mil va començar a treballar fa gairebé un any, “reunint-nos, elaborant el contingut, l’estratègia a les mocions i anant a visitar tots els partits polítics, sindicats i entitats del tercer sector. Volem intentar treballar conjuntament a partir d’aquí si algun partit polític s’ho fa seu i pot dur-ho al Ple ja estarem satisfets. Nosaltres estarem allà per donar suport a la iniciativa”. D’altra banda, Clotet també vol aclarir que “no és veritat que ens hem afegit a la proposta que ha presentat recentment el PSC. No vull fer sang d’això perquè penso que a la plataforma no estem per lluitar per la propietat de la iniciativa. A nosaltres ens interessa que això es faci sigui una realitat amb el PSC i amb els altres partits polítics. De fet hi ha alguns d’aquests que ho duen en el seu programa i forma part de la seva política” i deixa molt clar que “no som una plataforma ciutadana que ens plantegem amb els paràmetres de partit polític.”

En aquest sentit, Jordi Cuesta explica que “no fem seguidisme de ningú. Anem A mil va néixer al novembre del 2015. De fet els sindicats fa molt temps que estan lluitant per això, però va haver-hi un grup de persones que va dir constituir-se en una plataforma perquè no s’oblidés del tema i fer un seguiment en tots els ajuntaments que ho aproven a través d’una moció.”

Objectiu ambiciós

Els integrants de la plataforma Anem Amil volen anar més enllà i no es quedaran només en els ajuntaments catalans. La seva fita és que la proposta arribi al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats perquè s’aprovi. “Els consistoris tenen una certa capacitat legislativa i és per això que hem iniciat el nostre camí a nivell local. Pensem però que seria bo que s’aprovés en el Parlament o en el Congrés per fer-ho obligatori, ja que considerem que és una qüestió de dignitat, de justícia social”, comenta Clotet.


Redacció / Fotos: LPdB-Anem a Mil

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix