Actuarà la cantant Chenoa

Chenoa, Els Catarres o Xuso Jones, protagonistes al Corpus 2016

Els Castellers de Cornellà, amb motiu del seu 25è aniversari, seran els encarregats enguany de fer el Pregó.

Ja està aquí la Festa Major del Corpus a Cornellà de Llobregat. Des de demà i fins al proper 29 de maig hi ha programat més d’un centenar d’actes per a tota la ciutat. La música en directe segueix sent un dels atractius principals de la festa, amb les orquestres a cada barri, els concerts amb Chenoa, Els Catarres o Xuso Jones i les propostes dels DJs per als més joves al Parc Esportiu Llobregat, que juntament amb els actes més tradicionals ofereixen l’oportunitat de compartir i de viure les festes.

El Pregó, dijous 26 de maig

El tret de sortida oficial el marcarà el pregó des del balcó de l’Ajuntament, el dijous 26, a les 21.15h, a càrrec dels Castellers de Cornellà, amb motiu del seu 25è aniversari. Seguidament hi haurà el Corndefoc, amb les colles i bèsties de foc de la ciutat, que aquest any compta entre les colles convidades amb els Dimonis de Factoria de So de Mallorca.

mqdefault

Un ampli ventall de propostes

El programa està pensat i confeccionat per a tots els públics, i, com sempre, ha comptat amb la col·laboració i la implicació de les entitats i associacions del municipi baixllobregatí. Es pot trobar des de la Festa Galega a Can Mercader, el certamen de rumbes i sevillanes o la caseta de la Peña Atlético Minas, a les demostracions de cultura popular, com les catifes de flors, les Matinades de grallers i tabalers, el Corndefoc i el correfoc infantil, el Populari, l’exhibició castellera, o la XXI Trobada de Gegants, que, com és tradicional, se celebra el cap de setmana anterior: serà aquest dissabte, 21 de maig, organitzada pel Foment de Cultura Popular.

foto1

També hi ha espai per a propostes noves i originals, com el Holi Dolly, un festival inspirat en un ritual hindú que consisteix a ballar i tirar-se pols de colors, com a símbol d'alegria i felicitat, el 28 de maig al Parc Esportiu Llobregat.

A més, dins del “Corpus en família” es pot veure espectacles infantils, jugar als escacs, participar en gimcanes, ballar, saltar, dibuixar i molt més. A més, a la plaça Rosa Sensat, torna la clàssica Festa del Toc de Corn amb una àmplia programació de dijous a dissabte que inclou l'estirada de corda, el concurs de parxís, la baixada d’andròmines, bombolles de sabó gegants, el vermut jazz, els concerts... I, com cada any, la fira d’atraccions s’instal·larà del 26 al 29 de maig al polígon Almeda de Cornellà.

Unes festes no sexistes

Des de l'Àrea de Polítiques d'Igualtat en col·laboració amb la Plataforma Ciutadana contra la violència masclista de Cornellà s’ha promogut la campanya “Per unes festes igualitàries i lliures de sexisme” a favor d’unes relacions lliures, respectuoses i contra les agressions sexistes, racistes i LGTBIfòbiques. A més, es repartiran 5.000 polseres amb el lema de la campanya a les carpes instal·lades als principals concerts, per tal de conscienciar la ciutadania que la seva actitud ho és tot.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
147

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix