Es presenten 23 projectes ciutadans d’inversió als barris molinencs

S’invertirà 250.000 euros repartits entre els tretze barris de la vila i els pressupostos participatius han pres part gairebé un miler de persones.

En els propers mesos s’executaran els 23 projectes que els veïns i veïnes de Molins de Rei han proposat i escollit en el marc dels primers pressupostos participatius per barris impulsats per l’Ajuntament. En total s’invertirà una quantitat propera als 250.000 euros repartits entre els 13 barris de la vila. L’equip de govern es mostra satisfet amb el resultat de l’experiència i en garanteix la seva continuïtat, i ha confirmat que els projectes que no es tiraran endavant aquest any es poden tornar a presentar i votar en les futures edicions d’aquest procés.

En total han participat en els pressupostos participatius per barris 991 persones de la vila, bé fent propostes (1.107), bé votant (565) o d’ambdues maneres. En aquesta segona fase s’han recollit 565 vots repartits per tots els barris de Molins de Rei. El Canal és el barri que ha tingut una participació més gran (127 vots), seguit de la Riera Bonet (73). En canvi, Vallpineda (1) i La Rierada (2) són els que han tingut menys participació. Pel que fa als sistemes de votació, el 53% s’han fet presencialment i el 47% a través de la plataforma online.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha fet una valoració molt positiva d’aquesta primera experiència. Casals s’ha mostrat “molt satisfet dels resultats obtinguts en aquest projecte pilot, si bé també hem detectat marges de millora per les futures edicions que hi haurà d’aquesta iniciativa”. Casals ha apuntat que “el cercle no el donarem per tancat fins que les obres estiguin totes executades i la gent en gaudeixi, i segur que llavors hi haurà molta gent que entengui la magnitud i la importància d’aquest projecte pioner a la nostra vila”. De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha assegurat que “els resultats certifiquen l’encert d’arrencar aquest camí de decisió conjunta entre la població i l’Ajuntament, un camí que també ens dóna molta informació sobre com vol la gent que sigui la seva vila”. Paz també ha posat l’accent en el tipus de propostes rebudes i escollides, subratllant que “molt majoritàriament la gent ens ha indicat que vol millorar els espais urbans en els quals es troba i comparteix el seu temps amb altres persones.”

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
140

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix