Cornellà de Llobregat tindrà un mercat de cultura de segona mà

Imprimeix

L’Associació Corncrenata l’inaugurarà el pròxim 10 de febrer, a la plaça de l’Estació, on es podrà comprar llibres, discos, còmics o pel·lícules entre altres articles amb la finalitat de donar una segona vida a objectes i fer un consum responsable

L’Associació Corncrenata tindrà un nou mercat de segona mà el segon dissabte de cada mes. Amb el lema “Reciclem cultura”  l’entitat inaugurà, el pròxim 10 de febrer, un segon El Mercadell on la cultura serà el centre d’aquesta iniciativa pionera a Cornellà de Llobregat. S’ubicarà a la plaça de l’Estació, un indret molt cèntric al municipi baixllobregatí, de 10 a 14 hores, i comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament.“Consumir cultura de segona mà és ajudar a reduir l’impacte mediambiental, comprar coses a preus més assequibles i també trobar objectes únics que ja estan descatalogats”, assegura la presidenta de Corncrenata, Núria Bartomeu.

Captura de pantalla 2024 02 03 a las 10.47.09

WhatsApp Image 2024 02 03 at 22.56.02

L’essència del mercat és reutilitzar i donar una segona vida a objectes com llibres, còmics, pel·lícules i discos entre altres productes culturals, i pretén promoure un estil de vida basat en la reutilització i el consum responsable. “Ja fa anys que fem El Mercadell, a la plaça de Sant Ildefons el primer dissabte de cada mes i vam pensar fer un altra mena de proposta. Estem molt il·lusionats perquè és la primera vegada que es farà una iniciativa cultural d’aquestes característiques a Cornellà que no sigui per Sant Jordi. Esperem que tingui una bona acollida”, explica José Pérez, membre de la junta directiva de l’Associació Corncrenata.

WhatsApp Image 2024 02 03 at 23.25.52

WhatsApp Image 2024 02 03 at 23.25.52 1

PHOTO 2024 02 03 23 25 52

Oberta la inscripció

La proposta està tenint molta acceptació i ja són quinze persones les que s’han inscrit per vendre els seus productes. Poden participar particulars o persones físiques majors d’edat i també associacions sense ànim de lucre que s’hagin inscrit prèviament i la seva sol·licitud hagi estat acceptada per l’organització.

Per a la celebració d’aquest mercat, l’associació facilitarà taules als col·laboradors per exposar els seus objectes de segona mà a la venda. Les persones particulars podran portar altres suports amb els quals vulguin exposar els seus articles, així com tot el que considerin convenient per decorar la seva taula, tenint en compte que l’espai assignat és de tres metres de llarg per tres d’ample. Per saber més detalls sobre l’esdeveniment es pot consultar la pàgina web dEl Mercadell o les xarxes socials.

Una associació privada

L’Associació Corncrenata és una entitat sense ànim de lucre centrada en la dona, la inclusió social i el medi ambient, que ja fa anys que funciona amb molt èxit. A través dels tallers i cursos que organitza es creen espais inclusius en els quals les dones aprenen, s'expressen i comparteixen moments feliços a través de les seves creacions. També es fomenta l'economia circular a través amb El Mercadell, el primer dissabte de cada mes al barri de Sant Ildefons.

Captura de pantalla 2024 02 03 a las 10.41.09

Captura de pantalla 2024 02 03 a las 10.41.44

Un dels projectes més importants de l’entitat és el “Jo dic sí” -va rebre el Premi Ricard Vaccaro el 2019 per la tasca en inclusió social, laboral i gènere-. Un projecte centrat en les dones amb discapacitat que les “preparem per entrar en el món laboral o l’autoocupació a partir d’adquirir experiència pràctica en l’àmbit de la transformació tèxtil, a més de rebre un sou”, indica José Pérez.

Captura de pantalla 2024 02 03 a las 10.41.00

El fet que l’entitat sigui privada fa que no rebi ajudes econòmiques institucionals ni municipals, per la qual cosa “ens financem a través del mercat que organitzem, i que aviat en seran dos. Les vendes ens proporcionen els recursos econòmics per continuar amb la tasca que estem fent”, afegeix Pérez.

Marçal Fontanals / Fotos: Associació Corncrenata-Google Maps