Històric triomf al Dakar de Jordi Juvanteny a la categoria Mission 1000

Imprimeix

Juntament amb José Luis Criado i Xavi Ribas s'han convertit en els primers guanyadors de la nova categoria impulsada pel programa ‘Dakar Future’ amb un MAN 6x6  alimentat amb el seu sistema híbrid de combustible d'Hidrogen i HVO

El KH-7 Ecovergy Team ha fet història en proclamar-se el primer guanyador de la categoria Mission 1000. El santfeliuenc Jordi Juvanteny, José Luis Criado i Xavi Ribas han demostrat ser els més ràpids i regulars de la seva categoria, i han completat els poc menys de 1000 quilòmetres cronometrats dels quals constava la prova a molt bon ritme i sense pràcticament cap fallada.

Dakar24 E12 KH7 ECOVERGY 2

Després de guanyar el ‘Fan Boost’ en el compte d'Instagram del Dakar i consolidar-se com el favorit dels aficionats, en haver estat els més votats les dues vegades que s'ha realitzat durant la carrera, sortien a l'última etapa amb 17 punts d'avantatge sobre el segon classificat, el buggy de Jean-Michel Paulhe i Gauthier Gibert, de l'equip Els Tigres du Désert. Ho tenien tot de cara per a fer història i convertir-se en els primers a guanyar aquesta nova categoria, creada pel Dakar per a promoure les energies alternatives, i no han fallat.

GDRK1DOWEAA B3l

La tripulació del MAN 6x6 modificat per EVARM ha anat per totes en l'última etapa del Dakar 2024 –la 12a–, que ha tingut principi i final en la localitat de Yanbu i que ha comptat amb 45 km contra el crono. Malgrat tenir la victòria pràcticament en la butxaca, els espanyols no s'ho han pres amb calma i han volgut guanyar en gran, amb victòria d'etapa inclosa, cosa que significa un total de 20 punts, que ha servit per a mantenir la distància de 17 punts amb el segon classificat.

Dakar24 E12 KH7 ECOVERGY 4

El camió de KH-7 ha liderat la carrera dakariana de principi a fi i ha demostrat que tant les experimentades mans dels seus tripulants com el seu camió, alimentat amb un sistema híbrid de combustible d'Hidrogen i HVO (dièsel renovable a partir d'oli vegetal hidrotratado), són garantia d'èxit i fiabilitat.

“Ens fa una il·lusió inexplicable haver estat els guanyadors de la nostra categoria. Hem fet el millor temps en l'especial d'avui, que era de sorra, canons i valls, molt bonica quant a la conducció, i això tanca una actuació impecable per part de tot l'equip”, ha explicat el pilot, Jordi Juvanteny.

La cita dakariana ha estat, a més, un excel·lent laboratori per a comprovar el funcionament de les energies alternatives, objectiu principal d'aquesta categoria, creada per ‘Dakar Future’. Així doncs, l'equip espanyol ha demostrat que el seu camió pot arribar a tenir un molt bon ritme de carrera propulsat per Hidrogen i HVO.

GDva6SCWoAEEzD

Captura de pantalla 2024 01 19 a las 21.58.35

D'aquesta manera, el KH-7 Ecovergy Team ha completat un brillant Dakar de principi a fi, el 33è per a Criado, el 32è de Juvanteny, els espanyols que compten amb més participacions en la prova més dura del món, i el primer per a Ribas.

Redacció / Fotos: Mediagé Comunicación