Històric triomf al Dakar de Jordi Juvanteny a la categoria Mission 1000

Juntament amb José Luis Criado i Xavi Ribas s'han convertit en els primers guanyadors de la nova categoria impulsada pel programa ‘Dakar Future’ amb un MAN 6x6  alimentat amb el seu sistema híbrid de combustible d'Hidrogen i HVO

El KH-7 Ecovergy Team ha fet història en proclamar-se el primer guanyador de la categoria Mission 1000. El santfeliuenc Jordi Juvanteny, José Luis Criado i Xavi Ribas han demostrat ser els més ràpids i regulars de la seva categoria, i han completat els poc menys de 1000 quilòmetres cronometrats dels quals constava la prova a molt bon ritme i sense pràcticament cap fallada.

Dakar24 E12 KH7 ECOVERGY 2

Després de guanyar el ‘Fan Boost’ en el compte d'Instagram del Dakar i consolidar-se com el favorit dels aficionats, en haver estat els més votats les dues vegades que s'ha realitzat durant la carrera, sortien a l'última etapa amb 17 punts d'avantatge sobre el segon classificat, el buggy de Jean-Michel Paulhe i Gauthier Gibert, de l'equip Els Tigres du Désert. Ho tenien tot de cara per a fer història i convertir-se en els primers a guanyar aquesta nova categoria, creada pel Dakar per a promoure les energies alternatives, i no han fallat.

GDRK1DOWEAA B3l

La tripulació del MAN 6x6 modificat per EVARM ha anat per totes en l'última etapa del Dakar 2024 –la 12a–, que ha tingut principi i final en la localitat de Yanbu i que ha comptat amb 45 km contra el crono. Malgrat tenir la victòria pràcticament en la butxaca, els espanyols no s'ho han pres amb calma i han volgut guanyar en gran, amb victòria d'etapa inclosa, cosa que significa un total de 20 punts, que ha servit per a mantenir la distància de 17 punts amb el segon classificat.

Dakar24 E12 KH7 ECOVERGY 4

El camió de KH-7 ha liderat la carrera dakariana de principi a fi i ha demostrat que tant les experimentades mans dels seus tripulants com el seu camió, alimentat amb un sistema híbrid de combustible d'Hidrogen i HVO (dièsel renovable a partir d'oli vegetal hidrotratado), són garantia d'èxit i fiabilitat.

“Ens fa una il·lusió inexplicable haver estat els guanyadors de la nostra categoria. Hem fet el millor temps en l'especial d'avui, que era de sorra, canons i valls, molt bonica quant a la conducció, i això tanca una actuació impecable per part de tot l'equip”, ha explicat el pilot, Jordi Juvanteny.

La cita dakariana ha estat, a més, un excel·lent laboratori per a comprovar el funcionament de les energies alternatives, objectiu principal d'aquesta categoria, creada per ‘Dakar Future’. Així doncs, l'equip espanyol ha demostrat que el seu camió pot arribar a tenir un molt bon ritme de carrera propulsat per Hidrogen i HVO.

GDva6SCWoAEEzD

Captura de pantalla 2024 01 19 a las 21.58.35

D'aquesta manera, el KH-7 Ecovergy Team ha completat un brillant Dakar de principi a fi, el 33è per a Criado, el 32è de Juvanteny, els espanyols que compten amb més participacions en la prova més dura del món, i el primer per a Ribas.

Redacció / Fotos: Mediagé Comunicación

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix