Aprovat el pla d'obertura progressiva de les activitats socioeconòmiques

Començarà dilluns 23 de novembre i es farà per trams successius de quinze dies en funció dels indicadors sanitaris

El Govern va presentar ahir el pla d’obertura progressiva de les activitats econòmiques i socials que han estat afectades per les mesures per fer front a la segona onada de la COVID-19. Aquest pla de flexibilització començarà dilluns vinent, 23 de novembre, i es farà per trams successius de 15 dies, en funció dels indicadors sanitaris, cadascun dels quals permetrà més reobertures i ampliacions d’aforaments.

HLHC3DTREFHR7D35ZN7QCDISFA

EnMuKyqXYAM3JLo

Primer tram, a partir de dilluns vinent

Al primer tram, que començarà dilluns vinent, 23 de novembre, el pla preveu l’obertura de terrasses de bars i restaurants amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de diferents taules i una limitació de 4 persones per taula, excepte que es tracti de grups bombolla. Els interiors dels locals podran obrir amb aquestes mateixes condicions, però amb la limitació d’aforament del 30% i amb una bona ventilació. Pel que fa a l’horari d’obertura, ho podran fer de les 6 del matí fins a les 21.30h.

122299950 3403653083084000 4209723126212722349 o

A les universitats i escoles continuaran vigents les mesures que hi ha establertes ara de presencialitat a infantil, primària i ESO; i a batxillerat i universitats amb docència de teòrica virtual. Pel que fa a les extraescolars, continuen obertes les activitats extraescolars i esportives organitzades pels centres educatius amb els grups estables de les activitats lectives. I s’hi afegeixen: les activitats esportives no competitives a l’aire lliure i espai tancat organitzades pels mateixos centres escolars; els ensenyaments de règim especial no reglat: formació pràctica presencial fins a un màxim de 6 alumnes, i tota la resta d’activitats extraescolars, també amb un màxim de 6 alumnes.

Respecte a les activitats culturals, podran obrir cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts amb un 50% de l’aforament i sempre amb un màxim de 500 persones en el cas de grans espais on el 50% fos superior a aquesta xifra. Continuen oberts museus, biblioteques i sales d’exposicions, però el límit d’aforament passarà del 30% vigent actualment al 50%.

El6NkZEXUAIW7I2

Aquesta primera etapa d’obertura s’obren també les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure amb un aforament màxim del 50% i control d’accés; i les instal·lacions en espais tancats amb un aforament màxim del 30% amb cita prèvia i sense vestidors, excepte en el cas de les piscines.

Pel que fa als comerços, continua la limitació del 30% d’aforament per als establiments de menys de 800 metres quadrats. Respecte els establiments de més de 800 metres quadrats, s’aixequen les restriccions d’espai que hi havia i passen a estar obertes al 100% de la superfície amb un aforament del 30%.

Pel que fa a les activitats recreatives restaran tancats els espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.

Els actes religiosos i cerimònies civils es podran celebrar amb un 30% d’aforament.

La consellera també ha indicat que en aquest tram es mantindrà el màxim de 6 persones en l’activitat social privada.

Segon tram: reobertura de centres comercials

En aquest període es preveu la reobertura centres comercials amb un 30% d’aforament, i que els comerços passin del 30 al 50% d’aforament.

isyjmhddgqoxiuvu4gz5

El comerç i la restauració podran obrir els interiors dels establiments amb el 50% d’aforament. I els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts podran obrir amb un 70% d’aforament.

Tercer tram: reunions fins a un màxim de 10 persones

El tercer tram ens situarà al 21 de desembre, si tot va en la bona direcció. En l’àmbit esportiu, l’aforament a l’aire lliure passarà al 70% i als interiors al 50%. I els actes religiosos i cerimònies civils passaran al 50% d’aforament.

Quart tram: recuperació progressiva de la presencialitat en l’àmbit educatiu

En el quart tram, que seria a partir del 4 de gener, les novetats seran en l’àmbit educatiu, ja que es recuperarà progressivament la presencialitat a batxillerat i extraescolars, i es recuperaran les competicions esportives. També, els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts podran obrir amb la limitació del 70% de l’aforament però el màxim de persones passarà a ser de 1.000.

Finalment, el Govern rectifica el pla de represa publicat al DOGC i permetrà la reobertura de sales de concerts –sense servei de bar- i de restaurants musicals, cafès teatre i cafès concert en les mateixes condicions que la restauració. El pla també recorda que totes les activitats culturals s’han de fer amb públic assegut.

Redacció / Fotos: Google Maps-Basket Almeda-Ajuntaments

© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix