L’AAVV Gavà Mar, indignada per la tala d’una pineda al seu barri

La presidenta Elisabet Martínez es mostra “enganyada per l’Ajuntament, ja que ha arrasat una zona de pins per fer un pàrquing temporal quan ens van dir que seria un simple treball de neteja i manteniment” i anuncia possibles mesures judicials contra el consistori.

La tala d’arbres que ha realitzat l’Ajuntament de Gavà en una parcel·la del barri de Gavà Mar amb l’objectiu d’instal·lar un aparcament temporal ha aixecat una gran polèmica entre els veïns de la zona. L’AAVV de Gavà Mar ha transmès la seva indignació a la nostra publicació i considera que se’ls ha enganyat fent creure que l’actuació municipal només era per mantenir i netejar la pineda afectada en lloc d’acabar amb gairebé la totalitat dels pins que hi havia.

IMG 20160520 WA0004

La presidenta de l’Associació de Veïns del barri Gavà Mar, Elisabet Martínez, es mostra “indignada per l’actuació que ha fet l’Ajuntament amb aquesta parcel·la amb l’únic fi de fer un pàrquing destinat a la temporada d’estiu. En una reunió que va mantenir el consistori amb els veïns ens van dir que només farien un aclarit-neteja i que es retirarien els pins que estiguessin en pitjor condició, però el que han fet és arrasar gairebé una zona amb la tala de més de 160 arbres”. Martínez explica també que “en la reunió no ens van presentar el projecte de què farien i pensaven que anirien a conservar la parcel·la com deu mana” i és per això que considera que “l’Ajuntament ens ha enganyat. Estic molt dolguda i alhora cabrejada” i afegeix que “hi havia altres parcel·les que estaven pitjor. No volem que el barri es quedi sense pins perquè les característiques del pi pinyoner li permet tenir una gran capacitat de processar el C02 i a més fa de barrera acústica.”

Elisabeth Martínez ha avançat a La Premsa del Baix que “avui dilluns presentarem una instància a l’Ajuntament demanant informació, que ens expliquin per què s’ha fet d’aquesta manera i no d’una altra forma”. A més, des de l’AAVV Gavà Mar s’està treballant per presentar una possible demanda judical contra l’actuació de l’Ajuntament.

Ciutadans i PSC, opinions oposades

Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s) també ha criticat la tala d’arbres. El portaveu de la formació, Miguel Ángel Ibáñez ha denunciat que “el que s’ha fet no és aclarir, mantenir i netejar la pineda, i després aprofitar-ho perquè aparquin cotxes, sinó que s’ha fet al revés, s’ha construït un pàrquing, s’han tret 160 pins sobre un total de 182, és a dir gairebé un 90% de pins s’han tret d’aquí”. Ibáñez ha ironitzat en relació als pins que queden en peu: “curiosament els pins que han quedat estan gairebé tots alineats, sembla que la natura és sàvia a Gavà i sap perfectament que ha de posar en filera els pins bons dels aparcaments.”

ibanyez tala pins gava mar

El portaveu de C’s assegura que “això no és una aclarida, crec que tots tenim molt clar el que s’ha fet aquí”, i insisteix en el fet que “una cosa és netejar i mantenir la pineda i aprofitar-la per fer un aparcament, i una altra cosa és arrasar la pineda per tenir el màxim de places de pàrquing possible”. Ibáñez creu que “s’ha confós l’objectiu, s’ha confós la voluntat dels residents de Gavà Mar, i s’ha confós també la necessitat de mantenir les pinedes del litoral.”

Respecte a l’estudi tècnic de 2007 que està servint de directriu per executar aquest manteniment de la pineda, Ibáñez conclou que “els estudis tècnics són els estudis tècnics i nosaltres no els rebatrem, aquest el demanarem, l’estudiarem, i mirarem perquè justament en aquest solar ha quedat el que ha quedat mentre que en qualsevol altre solar privat això no es permet ni per densitat ni per cap altre motiu”. El portaveu de C’s recorda en aquest sentit que “si per treure un pi que està inclinat i amenaça una paret es necessita fer una mà de paperam impressionant per protegir la pineda, això d’aquí per nosaltres no és lògic ni normal, i jo em nego a creure que just en aquesta parcel·la gairebé el 90% dels pins estiguessin tots malament, seria l’única en què passa això.”

El portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Gavà, Miquel Àngel Diaz ha respost amb duresa declaracions del portaveu de Ciutadans a Gavà, Miguel Ángel Ibáñez, acusant l’equip de govern “d’arrasar la pineda” per construir la zona d’aparcament d’estiu en els terrenys municipals de prop de 3000 metres quadrats de superfície situats al número 36 de l’avinguda Europa.Diaz assegura que “són manifestacions falses. Mentides deliberades. És absolutament incert que s’arrasi la pineda. Ans tot el contrari, estem fent una tala controlada d’arbres en aquest solar seguint, únicament, rigorosos criteris mediambientals, per tal d’airejar el bosc perquè estigui en bones condicions. Es tracta de treure els arbres més problemàtics perquè els pins puguin creixen sans i forts”.

DIAZ 180516

El portaveu socialista assegura “no entendre aquest to demagògic del senyor Ibáñez en un tema tan sensible per a l’opinió pública com aquest” i afirma que “es dedica a practicar el que ara en diuen “postureo”, si ja en política general no porta enlloc, a nivell municipal encara menys.”

Finalment Diaz ha lamentat que “C’s segueixi fent el que ha fet sempre, des que va començar en política per cercar el seu espai”, i que no és altra cosa que “crear problemes on no n’hi ha, com amb el tema de la llengua i la seva insistent demanda que deixem de donar suport al servei de normalització lingüística i de donar subvencions a les entitats locals.”

Redacció / Fotos: AAVV Gavà Mar-C's-El Bruguers

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix