Polèmica per penjar la bandera republicana a la façana de l'Ajuntament

VOX-Prat considera que incompleix la llei electoral, mentre que el consistori justifica la decisió per un acord en el Ple

La bandera republicana no ha passat desapercebuda per als qui han passat per l’Ajuntament del Prat els darrers dies. I és que des del passat divendres està a la vista de tothom. Un fet que ha mobilitzat a VOX, que va denunciar davant la Junta Electoral al consistori per col·locar-la “incomplint el principi de legalitat i pluralitat política recollit en la normativa electoral”, segons el partit.

El portaveu de VOX al Prat, Rafael Millan, considera inconcebible que l'Ajuntament “col·loqui objectes ideològics que divideixen mentre continuen aprovant concessions separatistes i promocionen l'agenda progre 2030 tot l'any amb els diners de tots els veïns.” 

AyuntamientoPRAT

D’altra banda, l'Ajuntament del Prat de Llobregat ha defensat la legalitat de penjar la bandera republicana aquest diumenge (aniversari de la República), davant la denúncia de VOX davant la Junta Electoral que al·legava que no es pot fer en període electoral, ja que els comicis catalans ja estan convocats.

Fonts municipals han declarat que ho fan des de fa diversos anys i que aquesta bandera penja "per acord majoritari del plenari municipal", per la qual cosa es va penjar el divendres i es despenjarà avui dilluns. "La pulsió censora i lliberticida dels ultres, tant VOX com AC (Aliança Catalana), que ja s'ha evidenciat en altres llocs del país en els últims mesos i aquests dies, torna a aparèixer", han lamentat les mateixes fonts segons Europa Press. Alhora, ha criticat que la denúncia del partit polític"no té cap mena de sentit perquè aquesta bandera no expressa suport a una força política concreta, sinó que reivindica els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat" pels quals van morir persones com l'exalcalde pratenc Lluís Serra.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix