Crisi total al PSC d’Esplugues amb la marxa de Sara Forgas

Passa a ser regidora no adscrita després de diferències irreconciliables amb la gestió municipal de l’alcaldessa Pilar Díaz que l’acusa d’humiliar-la i difamar-la, traspassant la línia del terreny personal”

El PSC d’Esplugues ja no té majoria absoluta a l'Ajuntament com a grup municipal. Sara Forgas, la número 5 a la llista electoral dels socialistes, va decidir donar-se de baixa com a militant i passar a ser regidora no adscrita a l’Ajuntament. Una decisió que ha obert una profunda crisi dins de l’agrupació local socialista.

Les diferències irreconciliables en la gestió municipal amb l’actual alcaldessa, Pilar Díaz, ha estat el principal motiu que ha empès Forgas a prendre aquesta decisió després de vint-i-quatre anys militant en el PSC. La seva retirada dels òrgans de decisió va ser la gota que va vessar el got. La ja exregidora socialista acusa Pilar Díaz “d’humiliar-la i difamar-la, traspassant la línia del terreny personal” i qualifica el rumor sobre la seva salut mental com a “malintencionat.”

oBszxj6L 400x400

GG8cyfRXAAE77oP

Brutal pressió

La reacció socialista local no s’ha fet esperar. La maquinària del PSC d’Esplugues, a través de determinats mitjans de comunicació comarcals i les xarxes socials, ha començat a funcionar per intentar desacreditar Sara Forgas perquè deixi el càrrec. L’acusen d’actuar a un “interès personal i econòmic del tot il·legítim” (recordem que Pilar Díaz va deixar de cobrar el sou municipal com a alcaldessa a percebre una quantitat econòmica molt més elevada a la Diputació de Barcelona) i de mostrar “una gran falta de respecte a la ciutadania i a l’interès general de la ciutat.”

GG81 RCa8AATmo0

GG95AyRXkAEceCg

A més, reclamen l’acta de la regidora per “tal de seguir amb la representació legítima que pertoca al grup municipal socialista i que els votants van decidir atorgar-nos el 28 de maig de 2023", expliquen en un comunicat. 

El PSC passa d’onze regidors a tenir només deu d’un total de vint-i-un. De totes maneres, no s’espera grans canvis perquè els dos regidors d’En Comú Podem -s’han revalorat-, formen part del govern municipal des del passat gener gràcies a un pacte entre les dues formacions d’esquerres que els dona majoria absoluta.

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues-SF

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix