PSC i En Comú Podem governaran conjuntament Molins de Rei

El socialista Xavi Paz, vencedor de les eleccions municipals, mantindrà l’alcaldia de la vila

El PSC i Molins En Comú Podem han tancat un acord per governar junts a Molins de Rei durant els pròxims quatre anys. D'aquesta manera, el socialista Xavi Paz, vencedor de les eleccions, s'assegura la continuïtat a l'alcaldia amb majoria absoluta gràcies als nous regidors dels socialistes i els dos d'MECP. Ahir es va fer la presentació al Bulevard de la Federació Obrera.

WhatsApp Image 2023 06 13 at 20.59.35 2

Xavi Paz va manifestar durant l’acte que "s’ha produït un diàleg sincer, amb confiança i voluntat d’enfortir les coincidències entre les dues formacions. Així, s’ha coincidit en el fet que el protagonista d'aquest mandat és la millora de l'espai públic i dels serveis municipals". Lucas Ferro va remarcar que "aquesta nova etapa i aquest acord recull aquells dos grans anhels que representen les dues forces polítiques la passió pel municipalisme i la voluntat d'impulsar polítiques de canvi."

WhatsApp Image 2023 06 13 at 20.59.39

El pacte de govern, que s’ha signat a l’espai de Memòria Democràtica, és fruit de les propostes electorals de les dues formacions i es basa en tres eixos: una vila per tots i totes (conté mesures en àmbits com l'educació, la inclusió, el feminisme, la seguretat, la convivència o l'habitatge); una vila per viure i gaudir (conté mesures en àmbits com la cultura, l'esport o el teixit comercial i empresarial); i una vila verda i sostenible (conté mesures en àmbits com la mobilitat verda, l'espai públic, la gestió de l'entorn natural o la lluita contra el canvi climàtic).

WhatsApp Image 2023 06 13 at 20.59.35

El PSC (9 regidors) i En Comú Podem (2) sumen majoria absoluta, fet que dotarà al futur govern municipal d'estabilitat política i de capacitat emprendre grans transformacions i cercar acords. Amb tot, les dues forces polítiques han emfatitzat que governaran en la recerca de pactes i acords amb la resta de grups municipals i la ciutadania per tal que la vila avanci amb el màxim consens polític i social possible.

Cal recordar que en els últims tres anys, Paz ha governat amb Junts, a qui va incorporar a l'executiu el març del 2020 després d'haver començat el mandat en minoria. Als comicis del passat 28-M, el PSC es va consolidar com a partit majoritari a Molins de Rei, passant de 7 a 9 regidors i quedant-se a dos membres de la majoria absoluta. La quarta força a les eleccions va ser En Comú Podem, que va passar d'1 a 2 regidors. Pel que fa a ERC, van passar de ser tercera força amb 4 regidors a situar-se en segon lloc i assolir el cinquè representant.

20190615 dan costa ple investidura 023

Al seu torn, l'anterior candidatura de Junts -4 regidors el 2029-, quedava desmembrada entre Ara Molins i Junts. Els primers van obtenir 4 edils, mentre els segons en van aconseguir 1.

El PSC (9 regidors) i En Comú Podem (2) sumen majoria absoluta, fet que dotarà al futur govern municipal d'estabilitat política i de capacitat emprendre grans transformacions i cercar acords. Amb tot, les dues forces polítiques han emfatitzat que governaran en la recerca de pactes i acords amb la resta de grups municipals i la ciutadania per tal que la vila avanci amb el màxim consens polític i social possible.

Redacció / Fotos: PSC-MECP-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
441

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix