Gavà fa un pas endavant per reforçar l’educació a la ciutat

Dues resolucions, a proposta del PSC, insten al Govern a realitzar el projecte de les obres de l’Institut Bruguers així com l’ampliació de l’Escola Gavà Mar perquè passi a tenir dues línies d’ESO

El Parlament va aprovar dues resolucions per instar al govern a realitzar el projecte de les obres de l'Institut Bruguers i el de l'ampliació del Gavà Mar que passaria a ser un institut-escola (amb la incorporació de l’ESO).

El Parlament de Catalunya, en les darreres legislatures, va acordar diverses resolucions instant el Govern a efectuar i a prioritzar la reforma integral de l'Institut Bruguers de Gavà, en resposta a la necessitat d'una nova obra per a garantir un ensenyament de qualitat. Tot i això, el dia d'avui el projecte continua aturat, segons explica el PSC. És per això que el grup socialista va demanar que el Govern de la Generalitat elabori durant l'any 2016 un calendari d'execució per les obres de l'Institut Bruguers.

D’altra banda, el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Gavà van signar el 2015 un acord per a l'ampliació de l'oferta d'educació secundària obligatòria a Gavà. El PSC indica que no s'ha concretat encara.  Per això, el grup parlamentari socialista va instar al Govern de la Generalitat a agilitzar els tràmits i les accions necessàries per garantir que l'1 de setembre de 2017 el centre educatiu públic de l'Escola Gavà Mar, de Gavà aculli les dues línies d'ESO, fent possible l'extensió de l'educació secundària al barri de Gavà Mar, tal com es recull, segons el PSC, al protocol de col·laboració signat entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat i l'Ajuntament de Gavà.

Les dues propostes van ser aprovades tot i els vots en contra de la primera proposta de Junts pel Sí i l’abstenció de la CUP a la segona.

La diputada socialista valliranenca, Eva Martínez, ha estat clara al recordar que  "Ensenyament ha de complir ara amb els compromisos que s'adopten des del Parlament, escoltant la comunitat educativa i facilitant la transformació de les escoles-institut" i ha lamentat la manca de voluntat del govern doncs "la inversió en ensenyament hauria de ser una prioritat pel Govern, les dades del pressupost lamentablement no ho demostrem."

Per a l'alcaldessa de Gavà, la socialista Raquel Sánchez, "hem fet un pas endavant en les necessitats que té Gavà en matèria d'educació, i en la reivindicació que la majoria de la ciutat comparteix. A més, ho hem fet coincidint amb l'entrada al Parlament de la proposta de Pressupostos de la Generalitat per al 2017, i aquest és el factor clau: ara, després de nombroses i reiterades demandes, és l'hora que definitivament es dotin les partides necessàries per fer realitat dues actuacions essencials i prioritàries per a Gavà, la comunitat educativa i el conjunt de la ciutat. Definitivament, ara és el torn de la responsabilitat i les prioritats, és a dir, toca, d'una vegada per totes, que la Generalitat compleixi els compromisos i respongui a les demandes de la nostra ciutat en matèria educativa”.

A l'espera que el govern de la Generalitat posi en marxa els projectes, Sánchez ha recordat que "de la mateixa manera que hem estat insistents en la reivindicació, ho serem encara més en l'execució dels projectes."

Redacció / Foto: PSC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix