Cornellà en Comú explica a la ciutadania el ‘seu’ Acord Social

El principal grup de l’oposició va comptar amb la participació de l’exdiputada al Parlament i membre de la Cup i d’Endavant, Isabel Vallet, així com la regidora Maria José Ruiz

La Rectoria va acollir la presentació del ‘Pla de Rescat per a la Gent’ fet per Cornellà en Comú-Crida per Cornellà davant l’Acord Social promogut pel Govern municipal del PSC. L’acte va comptar amb la participació d’Isabel Vallet, membre de la CUP i d’Endavant i anteriorment diputada al Parlament de Catalunya, i de la regidora de Cornellà en Comú al consistori, Maria José Ruiz.

Vallet va explicar la seva experiència a la comissió de Sanitat al Parlament, i com la CUP es va negar a signar al Pla Nacional de Sanitat impulsat pel Govern i els principals agents de la sanitat privada. “Ens vam negar a signar aquest pacte perquè vam considerar que no respectava els mínims límits de legalitat i de dignitat per a la societat”, va aclarir la jurista i assessora de la CUP. Mesos després aquest Pacte Nacional no es va signar per la negativa de més grups polítics, sindicats i col·lectius de treballadors. “Fa trenta anys que una pluja fina va caient i acabant poc a poc amb els drets i la dignitat de les persones”, va afegir Vallet.

D’altra banda, Maria José Ruiz va explicar els motius pels quals el grup polític no va signar l’Acord Social: “No hi ha hagut cap tipus de reunió o espai de debat amb les entitats, els partits, o la ciutadania; ens van enviar un text per e-mail a determinades entitats i als grups municipals amb la intenció d’aportar únicament algun comentari, sense voluntat de fer un treball conjunt. Davant d’aquesta situació no podíem signar un document copiat de l’acord anterior, buit de contingut i sense analitzar la realitat actual ni determinar indicadors de seguiment.”

La regidora va presentar les mesures del Pla de Rescat que ha treballat el grup polític un cop realitzades diverses assemblees i reunions amb diferents col·lectius per a determinar quines son les actuacions més urgents i necessàries “per garantir la dignitat dels cornellanencs i cornellanenques.”

El proper dijous 3 de novembre el grup polític tornarà a explicar la seva postura al CC Joan García-Nieto, amb la participació d’Albano Dante, Secretari General de Podem i Vidal Aragonés, regidor de Cornellà en Comú-Crida per Cornellà.

Redacció / Fotos: CeC-CpC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix