C's-Cornellà aconsegueix que el Ple doni suport a dues iniciatives

La regidora de C's, Anna-Clara Martínez, assegura que el suport als malalts celíacs i la gratuïtat dels llibres de text "és un dret i no un capritx"

El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Cornellà va aconseguir el passat dijous que el Ple municipal aprovi dues mocions presentades per aquesta formació política. La regidora de C's, Anna-Clara Martínez, explica que es tracta de "dues mocions pensades per a les persones millorant la qualitat de vida en el cas dels celíacs i prioritzant les ajudes a les moltes famílies que no es poden permetre comprar els llibres de text". Martínez ha expressat la seva "satisfacció" per l’aprovació de les dues.

L'edil de Ciutadans ha comunicat que amb la moció de suport als celíacs, es pretén "pal·liar les dificultats d'aquest col·lectiu mitjançant ajudes proporcionades per l'administració local". I ha explicat que es tracta d"una malaltia crònica l'únic tractament de la qual consisteix en una dieta estricta sense gluten". "Les persones celíaques, no compta amb cap tipus d'ajuda, alguna cosa que es converteix en un veritable problema en el dia a dia dels malalts i especialment de famílies amb dificultats econòmiques", ha dit Martínez.

Quant a la moció en la qual es demanava la gratuïtat dels llibres de text, la regidora de C's ha lamentat que prosperessin "les esmenes presentades pel PSC de Cornellà que no contemplaven la creació d'una partida extraordinària". I ha qualificat d"insuficients els 20.000 euros dels quals es disposen actualment". La regidora de C's ha explicat que la iniciativa de Ciutadans també proposava "realitzar accions conjuntes amb les AMPAS per la resocialització dels llibres de text, que no abasta tot l'ensenyament obligatori i no és gratuïta".

Per concloure, la regidora Martínez ha comentat "la situació econòmica de moltes famílies fa que la sanitat i l'educació sigui un luxe". I ha afegit que les dues iniciatives aprovades són "un dret i no un capritx."

Redacció / Foto: C’s Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix