Domènech: “La garantia d’un govern de canvi és la papereta d’En Comú Podem”

El cap de llista d’En Comú Podem, que va participar en un acte al Prat de Llobregat, va dir també que cal acabar amb el “malson de Rajoy i del govern més corrupte d’Europa. No hem nascut per fer el sorpasso al PSOE, sinó per acabar amb el PP”.

En la tradicional paella popular al Parc del Nord de El Prat de Llobregat, el cap de files de la confluència ha lloat el caràcter de lluita de la comarca del Baix Llobregat recordant els 40 anys de la vaga de ‘Laforsa”. “Aquells dies es deia: escucha, amigo, Laforsa ha vencido”, ha rememorat Domènech, i ha assegurat que després del 26J se sentirà: “escucha, amigo, En Comú Podem ha vencido”. Per aconseguir-ho, el candidat ha fet una crida a la mobilització del Baix Llobregat, que ha definit com una comarca “que ha lluitat com ningú i que ha guanyat el canvi com ningú”. Per això, va definir la participació a la comarca com a “clau” per poder acabar amb el “malson de Rajoy i del govern més corrupte d’Europa”. “No hem nascut per fer el sorpasso al PSOE, sinó per acabar amb el PP”. El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, va assegurar que “la millor garantia per un govern de canvi és la papereta d’En Comú Podem, i va assenyalar que la seva candidatura dóna “la mà” perquè altres partits “puguin donar suport o sumar-se a aquesta alternativa”. En referència al PSOE, Domènech ha criticat que “encara a hores d’ara no sabem a quina alternativa donaran suport, si a una gran coalició traint les seves bases, o si per un govern de canvi”. És per això que el candidat va reiterar, dirigint-se tant als votants de la seva candidatura com “a la gent que pensa votar al PSOE”, que la millor garantia per un govern de canvi compartit amb els socialistes és En Comú Podem.”

13413602 1028808423821375 7204185297079761166 n

Lucía Martín i Josep Vendrell

La número 2 per Barcelona, Lucía Martín, va reclamar en la seva intervenció que la societat i les institucions “han de coresponsabilitzar-se” en els treballs de cura, i va denunciar el govern del PP per haver “desmantellat” la llei de dependència “per fer-nos tornar a estar tancades a casa a cuidar de tothom”. “Volem permisos de paternitat i maternitat de 18 mesos, intransferibles” i amb el sou complet, ha subratllat Martin d’entre les propostes de la candidatura.

Per la seva banda, el número 3 de la candidatura, Josep Vendrell, va aprofitar la seva intervenció en el míting després de la paella “reivindicativa” del Prat, per dirigir-se tant al PSC com a ERC com a CDC per reclamar que torni a la majoria del referèndum. “El referèndum és la via democràtica que més uneix a la ciutadania i que més aliats té al conjunt de l’estat. Mai hi havia hagut tants diputats al Congrés favorables al dret a decidir”, va assegurar Vendrell, que va voler recordar que just avui 18J se celebren els 10 anys del referèndum de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

També van intervenir en el míting, Pilar Eslava, número 12 de la candidatura, que va demanar fer possible que el diumenge 26J “sigui l’hora de la gent” i arribin al Congrés i al Senat les propostes d’esquerres per combatre l’austeritat i la regressió de drets. “Cal un canvi real que faci fora el PP i les seves polítiques”, va sentenciar. Alicia Ramos, la número 10, també va posar de manifest que el programa econòmic “no és utòpic” tal com s’ha demostrat a les ciutats del canvi. Per la seva banda, la número 15 per Barcelona, Lola Castro, va reivindicar la importància de la mobilització social que, va defensar, ha d’acompanyar el canvi institucional.

Redacció / Fotos:  En Comú Podem

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix