Front comú en contra de reblir la Pedrera Berta amb bales d’ecopac

Imprimeix
Els ajuntaments del Papiol, Sant Cugat i l’EMD Valladoreix i els responsables del Parc Natural de Collserola treballen conjuntament per preparar al·legacions a l’estudi d’impacte ambiental de l’empresa Jaime Franquesa SL.


L'Alcalde del Papiol, Albert Vilà, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, el president de l'EMD Valldoreix, Josep Puig, i responsables del Parc Natural de Collserola, es van reunir amb els seus respectius equips de treball per a preparar conjuntament les al·legacions a l'estudi d'impacte ambiental que ha presentat l'empresa Jaime Franquesa SL per tal de reblir la Pedrera Berta amb bales d'ecoparc.

El pròxim 24 de gener els dos ajuntaments i l’entitat municipal descentralitzada, que comparteixen l'àmbit territorial de la pedrera, situada en el paratge del Parc de Collserola, presentaran un conjunt d'al·legacions que tenen com a objectiu “impedir que amb el rebliment de bales a la històrica pedrera es malmeti irreparablement l'entorn del territori”, tal com explica un comunicat de l’Ajuntament de El Papiol.

Albert Vilà ha declarat que 'la lluita per defensar el medi ambient del nostre territori no descansa. Aquest és un nou pas en un procès que dura ja més de 14 anys i no pensem treure el peu de l'accelerador. Sempre hem dit que 'no', que el medi ambient i el present i futur del nostre poble no està en venda”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el president de l’EMD de Valldoreix, Josep Puig, que ha destacat “el treball coordinat amb Sant Cugat i el Papiol per tal de presentar al·legacions conjuntes a l’arribada de bales d’ecoparc a la Pedrera Berta. Aquest és un projecte amb el qual no estem d’acord i no volem que es faci. Existeix un alt risc de contaminació mediambiental, ja que les bales d’ecoparc poden emetre filtracions que podrien arribar a contaminar els aqüífers de la zona. No ho podem permetre. Volem que es respecti l’acord signat l’any 1991 amb la propietat, que només contempla que la pedrera es reompli amb runa i terra provinent de la construcció i no amb residus d’ecoparc”.

Redacció / Foto: Ajuntament del Papiol