La comarca tornarà dilluns a l’escenari d’excepcionalitat per sequera

Vallirana serà l’únic municipi del Baix Llobregat que mantindrà l’estat d’emergència

La Comissió Interdepartamental de Sequera (CIS) ha acordat aquest dimarts tornar a l’escenari d’excepcionalitat en l’àmbit Ter-Llobregat, arran de la recuperació de les reserves a causa de les pluges de les darreres setmanes. Actualment, el nivell de reserves en els embassaments d’aquest àmbit es situa al 24,8%, amb 154 hm3, amb una tendència creixent arran de les pluges i el desgel. Cal recordar, que al mes de març el nivell de reserves en l’àmbit Ter-Llobregat era del 15%. La previsió és que la mesura sigui efectiva el proper dilluns, un cop es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

aixeta 600x233

Aquesta mesura beneficiarà sis milions de persones a 202 municipis en catorze comarques del país, entre les quals hi ha el Baix Llobregat (menys Vallirana que mantindrà l’estat d’emergència).

Captura de pantalla 2024 05 07 a las 16.28.08

La situació d'excepcionalitat permetrà disposar d'una dotació d'aigua per habitant i dia de 230 litres. Així mateix, es mantenen les mesures d'estalvi següents:

- Reducció de la dotació de reg agrícola en un 40% o la substitució de part dels cabals destinats a reg agrícola per aigües regenerades (en emergència era del 80%).

- Reducció del 15% dels consums d'aigua dels usuaris industrials (en emergència era del 25%).

- Reducció del consum d'aigua en els usos recreatius (15% en usos assimilables a urbans i 50% en reg).

- Reducció del 30% en els usos ramaders (en emergència era del 50%). Possibilitat de flexibilitzar aquestes reduccions presentant un Pla d'estalvi d'aigua a l'ACA.

- Queda prohibit l'ús d'aigua per al reg de jardins i zones verdes de caràcter públic o privat (excepte el reg de supervivència d'arbres o plantes, que es farà gota o a gota o en regadora). S'admet el reg municipal amb aigües freàtiques únicament en cas que no suposi una reducció de la disponibilitat d'aigua per a l'abastament domiciliari. 

- Queda prohibit el reg de gespa en tots els casos, excepte en superfícies destinades a pràctica federada d'esport, o aquell reg que es faci reutilitzant aigües de pluja recollides de les teulades o bé aigua regenerada de les depuradores.

- Es prohibeix la neteja de carrers, clavegueram, paviments, façanes o edificis amb aigua potable.

aigua de mar vitalitzada

D’altra banda, les piscines, que en emergència no es podien ni omplir ni reomplir, en excepcionalitat es podran reomplir, de manera que no caldrà que estiguin declarades com a refugi climàtic per poder fer-ho. En tot cas, en excepcionalitat no es poden omplir les piscines privades d'ús individual o unifamiliar, però sí que es poden reomplir, sempre que tinguin sistema de recirculació d'aigua, però només amb la quantitat d'aigua indispensable per garantir les condicions sanitàries.

Redacció / Fotos: Arxiu-3Cat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
595

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix