Restringida la platja del Remolar de Viladecans fins al 31 de juliol

Imprimeix

Els usuaris podran arribar fins a la torre mirador i gaudir de les vistes, però durant cinc mesos l’espai esdevé un refugi sense presència humana per afavorir la nidificació d’espècies protegides

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha tancat la platja del Remolar de Viladecans, entre les desembocadures de la riera de Sant Climent i la de l'estany del Remolar fins al pròxim 31 de juliol. L’objectiu d’aquesta mesura és afavorir-hi la nidificació d'espècies protegides com el corriol camanegre.

Treballs tancament

La platja del Remolar és una platja natural inclosa dintre de la Xarxa Natura 2000 i declarada zona d'especial protecció per a les aus. Des del 2021, es tanca temporalment i es converteix en un petit refugi on el corriol camanegre i altres espècies d'aus poden alimentar-se i reproduir-se tranquil·lament. Segons Daniel Palacios, cap del servei de platges de l'AMB, "aquest és un exemple de gestió que constata l'equilibri entre la preservació ambiental, la millora de la biodiversitat i els usos socials de les platges. No és incompatible el fet que les platges metropolitanes siguin l'espai públic més visitat de la metròpolis de Barcelona —amb 11 milions d'usuaris— amb la conjuntura que aquests siguin uns espais naturals d'alt valor ecològic i hàbitat de moltes espècies d'ocells com el corriol camanegre."

4 corriols camanegre i 1 territ tresdits Roger Puig

A la resta de platges metropolitanes, també s'adopten diferents mesures per tal de potenciar la nidificació del corriol, com per exemple, no garbellar i no fer servir cap tipus de maquinària a les platges incloses en les zones d'especial protecció per a les aus. En aquests indrets, es fa la neteja manualment i es deixa una distància mínima de seguretat per davant dels tancats de pal i corda dunar. A Viladecans, les platges de la Murtra i la Pineda estan obertes als usuaris i disposen de serveis i de zona d'aparcament habilitada.

Redacció / Fotos: AMB