Declarada l’emergència per sequera al municipi de Vallirana

Com que aquesta localitat es regeix per l’indicador de pluviometria, la decisió s’ha pres arran del baix nivell de les seves reserves subterrànies

El Govern de la Generalitat va avaluar ahir dimarts la situació de la sequera a Catalunya, després d'una nova reunió de la Comissió Interdepartamental de Sequera, integrada pels departaments de Vicepresidència, Acció Climàtica, Interior, Economia, Empresa i Treball i Salut.

039d790d e911 4d9e 8b41 4f67144bfa96 alta libre aspect ratio default 0

Entre altres temes, la comissió va tractar la declaració de l’estat d’emergència (semàfor vermell) del municipi de Vallirana, amb 23.004 habitants, a petició del mateix consistori baixllobregatí. Com que aquesta localitat es regeix per l’indicador de pluviometria, la decisió s’ha pres arran del baix nivell de les seves reserves subterrànies. El municipi no està connectat a cap xarxa d’abastament supramunicipal i s’està redactant el projecte per incorporar-lo a la xarxa Ter Llobregat per incrementar així la garantia en el subministrament.

el director de laca samuel reyes

Samuel Reyes, director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha assegurat que Vallirana “ha tingut moltes dificultats en els darrers mesos” davant la sequera, y la seva entrada en emergència es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la pròxima setmana.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
222

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix