Calvet: "Hem d'entendre la mobilitat com a servei global”

El conseller de Territori i Sostenibilitat va inaugurar la primera Fira de la Mobilitat Sostenible de Catalunya que se celebra fins diumenge al Papiol

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va manifestar que la mobilitat “s’ha d’entendre com a servei i no tant com el fet de disposar d’un vehicle privat”. Ho va dir durant la seva visita a la I Fira de la Mobilitat Sostenible, organitzada per la Convenció Nacional d'Alcaldes i Alcaldesses de Catalunya i que es va celebrar del 8 al 10 de febrer al Papiol. Sota el títol ‘Mobilitat, Sostenibilitat i Accessibilitat’, la trobada va aplegar administracions públiques, experts, ciutadans i empreses per dialogar de manera constructiva sobre la mobilitat del futur.

BIG 720045716020819 03

Calvet va explicar que per avançar cap a una mobilitat més sostenible també cal incidir en el transport privat. “Hem de fer que les flotes siguin més netes, és a dir, descarbonitzar els mecanismes de propulsió dels vehicles per anar cap als sistemes elèctrics o de gas, per exemple, i també hem d’aconseguir vehicles més connectats, perquè això ens aportarà més seguretat, millorarem la gestió de la xarxa viària i tindrem menys congestió”. Per a Calvet, “també hem d’anar cap al vehicle compartit.”

51855844 2554991227848564 9003525374075731968 o

51902565 2554991127848574 542343464839282688 o

Pel que fa als reptes del Departament de Territori i Sostenibilitat, Calvet va explicar la necessitat de finalitzar “el Pla Director de Mobilitat i el Pla Director d’Infraestructures, que ens permetran programar les actuacions necessàries per desenvolupar una bona gestió del transport públic”. En aquest sentit, va posar com a exemples els projectes de connexió de la línia del Vallès i la Llobregat-Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat, la finalització de la línia 9 del metro així com altres perllongaments de metro o autobús.

Per dur a terme totes aquestes iniciatives i poder “posar al dia les nostres infraestructures necessitem recursos que han de venir la vinyeta, el gran concepte de gestió de les vies d’alta capacitat; una tarifa plana que ens permetrà acabar amb els peatges i disposar alhora de diners per afrontar la renovació de les infraestructures i per invertir en transport públic i ambientalització de flotes”. L’altre gran projecte del Departament, la T-mobilitat, “serà el gran instrument de millora de la gestió del transport públic perquè passarem de la tarifació per corones a una tarifació per quilòmetres i per recurrència”. “Tot això forma part de l’agenda modernitzadora que estem impulsant des del Departament de Territori i Sostenibilitat”, va concloure.

Redacció / Fotos: Departament Territori i Sostenibilitat-Aj. El Papiol

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix