L’Ajuntament de Cornellà planteja construir al parc de Can Mercader

El Ple va rebutjar la moció d’ERC per a no edificar més a dins del parc, que està pendent de requalificar zona verda per construir-hi un edifici de nova planta

El Ple de Cornellà de Llobregat va rebutjar, amb els vots en contra de PSC, la moció d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per a la preservació integral del parc de Can Mercader com a parc urbà qualificat d'espai verd no edificable. La iniciativa estava motivada perquè l’equip de Govern (PSC) planteja construir, segons els republicans, un nou edifici de 800 m2 darrere de l’actual edifici de treball a Can Mercader per tal d’ampliar el Museu de les Matemàtiques. Aquest projecte suposaria requalificar 2.869 m2 del parc qualificat amb la clau 6a (jardí urbà).

Pèrdua de zona verda

Segons els republicans, Can Mercader és l’espai més ben valorat de Cornellà i la nova construcció significarà “una pèrdua de zona verda en una ciutat que està molt per sota dels mínims recomanats (8,7 m2 per habitant actuals, quan el que aconsellen els estàndards de l’OMS està entre 15 i 20 m2/hab)”. La requalificació també és contrària a les prescripcions del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Històric, que protegeix tot el parc fins a les tanques perimetrals, amb els jardins i l’arbratge.

Així doncs, el projecte de construir un nou edifici a Can Mercader “menysté, ni que sigui parcialment, la qualificació històrica de Can Mercader com a zona verda, contradiu la línia de protecció que li atorga el mateix Pla Especial del Patrimoni i, especialment, se situa en direcció contrària a la lluita històrica ciutadana per a defensar aquest patrimoni natural com a patrimoni incondicional de tothom i per a tothom”, manifesta ERC-Cornellà.

Per tot plegat, la moció demanava mantenir íntegrament la qualificació 6a de “jardí urbà” del parc de Can Mercader perquè no s’hi pugui construir més, i elaborar un pla per a conservar, reposar i millorar el patrimoni verd del parc de Can Mercader, d’acord amb les prescripcions generals establertes en el Pla Especial de Patrimoni. Amb els vots en contra del PSC i les abstencions del PP, ICV-EiUA i C's, i els vots a favor de la moció d'ERC i Cornellà en Comú s’obre la porta perquè es pugui tornar a construir al pulmó verd de la ciutat de Cornellà.

La Premsa del Baix s'ha posat en contacte amb el departament de premsa de l'Ajuntament de Cornellà i al tancament de la present notícia no teníem cap interlocutor per saber l'opinió de l'equip de govern.

La Premsa Final del formulario

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix