Esplugues participarà en la segona Marató d’Estalvi Energètic

L’objectiu de l’Ajuntament és reduir en un 10% el consum (aigua, llum i gas) i l’estalvi es dedicarà a la lluita contra pa pobresa energètica

Esplugues de Llobregat será una de les ciutats que prendrà part en la segona edició de la Marató d'Estalvi Energètic, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia. La Marató, que a la primera edició va comptar amb quatre municipis participants, s'amplia enguany fins a dotze, tots de l'àrea metropolitana de Barcelona, i implicarà un total de 62 equipaments administratius, educatius, esportius i culturals. De l'1 al 28 de febrer, es treballarà per conscienciar sobre la necessitat de l'estalvi energètic i per contribuir a la lluita contra la pobresa energètica.

Objectiu social

L'objectiu de la Marató és contribuir a canviar els hàbits locals de consum energètic, sensibilitzant la ciutadania en els àmbits públics que formen part de la seva quotidianitat, oferint-li consells de bones pràctiques. A més de les accions divulgatives, els equipaments es proposen reduir en un 10% el seu consum energètic (aigua, llum i gas). L'import de l'estalvi es dedicarà a la lluita contra la pobresa energètica.

Les accions es duran a terme durant el mes de febrer, perquè és un dels mesos més freds i, per tant, el repte d'estalvi en la climatització és major. Esplugues ha escollit una sèrie d'equipaments públics (els que pel seu volum tenen un major consum d'aigua, llum i gas) per participar en la iniciativa: les escoles Gras i Soler i Matilde Orduña, la Biblioteca Pare Miquel d'Esplugues, el CEM Les Moreres i el Centre Puig Coca.

Cada setmana, es farà lectura dels comptadors i es compararan les dades amb les dels tres anys anteriors del mateix mes. La Marató es coordina des dels municipis participants amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix