Reviu el projecte d’ampliació del Parc Natural de Montserrat

Aquesta iniciativa convertiria en espais del PEIN (Pla Espais d’Interès Natural) la major part del sòl

La Sala Portals de l’Ajuntament de Collbató va acollir una trobada d’alcaldes i regidors dels municipis de l’entorn del massís de Montserrat per treballar en la creació del Parc Rural del Montserrat.

Els participants van tractar la represa del projecte d’ampliació del Parc Natural de Montserrat, que es va iniciar l’any 2003 i va quedar aturat el juliol del 2008. Per part dels ajuntaments es va considerar com una eina molt necessària i oportuna per millorar la gestió dels sòls agrícoles i forestals de l’entorn de Montserrat, així com altres valors d’interès que configuren el patrimoni natural i que actualment no gaudeixen d’una protecció efectiva.

Aquesta ampliació convertiria en espais del PEIN (Pla Espais d’Interès Natural) la major part del sòl actualment inclòs en l’entorn de protecció, i incrementaria considerablement la seva extensió incorporant terrenys agrícoles de gran interès, connectant amb el PEIN de Puigventós i la Xarxa Natura 2000.

Mil hectàrees més

A més de l’ampliació del Parc Natural en sentit estricte, que passaria a tenir 4.906 hectàrees, 1.000 més que les actuals, també es podrien incorporar al PEIN 4.389 hectàrees més. En total, doncs, Montserrat tindria prop de 16.000 hectàrees sota algun tipus de protecció.

Els ajuntaments també han presentat al Departament el projecte del Parc Rural del Montserrat que es troba ja en una fase molt avançada i en molts aspectes de gestió conflueix amb l’ampliació del Parc Natural.

Durant la reunió, la Generalitat va manifestar el seu interès en aquesta ampliació, que encaixa amb les línies estratègiques del Departament de Territori i Sostenibilitat, i va expressar que cal treballar el projecte amb els ajuntaments i diferents sectors socials interessats, per tal d’assegurar que arriba a bon port i que compta amb el finançament adequat.

Redacció / Fotos: Aj. Abrera

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix