ERC-Gavà anirà a Europa per denunciar la tala d’una pineda

També reclamarà que les administracions responsables s'ocupin de la correcta execució de la directiva europea i l'establiment de mecanismes de control i supervisió necessaris perquè casos com aquest no es tornin a repetir.

ERC-Gavà denunciarà a la Comissió Europea la destrucció forestal d'una parcel·la de propietat municipal a la Pineda, al barri de Gavà Mar, encarregada fa dues setmanes per l'equip de govern (PSC-CiU) de l'Ajuntament, per habilitar un aparcament d'estiu per a vehicles, tal com va publicar ahir La Premsa del Baix.

Segons els republicans, l'operació ha suposat la tala desmesurada de fins a 160 dels 191 pins preexistents, cosa que significa una reducció del recobriment arbori de més del 60%. Segons la normativa municipal, com a mínim, caldria haver-ne deixat 93 exemplars (el triple). El pi pinyer és una espècie que està especialment protegida a aquesta zona, declarada espai d'interès comunitari per la Directiva europea Hàbitats. A més, ERC denuncia que en el decurs dels treballs de neteja s'ha malmès també la molsa que havia crescut a l'interior de la parcel·la i totes les orquídies silvestres que hi havia. Aquestes dues espècies naturals també estan protegides.

Davant d'aquesta greu agressió al patrimoni natural, Esquerra Republicana de Catalunya presentarà una pregunta i una petició a la Comissió Europea, el principal organisme comunitari, on denunciarà els fets i demanarà que s'obri una investigació i es sancioni als responsables. També es reclamarà que s'insti a les administracions responsables a ocupar-se de la correcta execució de la directiva europea a la Pineda i d'establir els mecanismes de control i supervisió necessaris perquè casos com aquest no es tornin a repetir.

El grup municipal d'ERC-Gavà presentarà aquestes mateixes peticions al Ple de maig, que es celebrarà aquest dijous.

Redacció / Fotos: ERC-Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix