El Castelldefels HC es queda a les portes de la final i de l’ascens

Va perdre a les semifinals de la Final a Quatre davant el Jolaseta basc per la mínima (0-1)

No ha pogut ser. El Castelldefels HC es va quedar fora de la final d’avui després de perdre a les semifinals davant el Jolaseta de Getxo per la mínima (1-0). Un gol de Sofia de la Puerta, en el minut 40, va decidir el partit i va sentenciar l’accés a la gran final per a les basques que s’enfrontaran davant el Vallès Deportivo, guanyador de l’altra semifinal.

Captura de pantalla 2023 06 09 a las 20.12.03

2e0c1f16 83ea 4b04 83b2 f6e3b62084cf+

49ffe906 1f78 4af5 a259 db9ca9219ccc

Amb la derrota de l’FC Barcelona en el partit previ, el Castelldefels  HCi e RC Jolaseta van saltar al terreny de joc del Martí Colomer de Terrassa sabent que, en cas d’aconseguir la victòria, a més d'assolir plaça per a la final, ascendirien a la Lliga Iberdrola en la temporada 2023-2024. Potser la quantia del botí va tenallar el joc de tots dos conjunts, que van sortir al terreny de joc sense arriscar i no es van veure a penes ocasions de gol. A punt va estar d'inaugurar el marcador Carolina Castagnet, però el seu tret de Penal Córner se’n va anar alt. Les jugadores van marxar als vestidors amb 0-0 en la primera part.

7a21e379 0d1b 4fab acc7 8d6988d3e0cc

637a6b48 03d6 4092 9df5 43d35ba831e6

A la represa, l’equip de Josep Torrens va sortir decidit a buscar la victòria i en el minut dos ja havia provocat un PC que a punt va estar de suposar el primer gol, però el marmitó de Bet Vilella va quedar fluix. La rèplica del Jolaseta vi en el minut 40, quan Sofía va marcar el primer i únic gol del partit. No es van conformar les jugadores d'Ignacio Lecanda, que van buscar el segon tant amb decisió i van tenir oportunitats per a això. En l'últim quart el Castelldefels HC va arriscar més i va començar creant perill en la porteria de Paula Ciria, encara que el Jolaseta no es va acovardir i a mesura que passaven els minuts tenia cada vegada major possessió. Va jugar el conjunt baixllobregatí els últims minuts sense portera per a buscar el punt de l'empat. Mancant un minut, Penal Córner a favor del Castelldefels que no va poder transformar i va ser el Jolaseta qui es va emportar el triomf, la classificació per a la final i l'ascens la Lliga Iberdrola.

44de7af9 4e5d 49c3 99a4 965e9377b302

13e0eb85 bbd4 4a19 a157 7d99c7ad5611

“La valoració és negativa, perquè hem perdut. I ho hem fet davant el Jolaseta, per la mínima, com en els partits d’aquesta temporada. Sempre ha estat un rival que ens ha lluitat fins al final i que no ens ho han posat fàcil”, explica el tècnic Josep Torrens. L’entrenador va destacar, al final del partit, que l’equip és jove “i això, en una Final a Quatre, cal saber gestionar i saber jugar un partit d’aquesta importància i d’aquest format. Ho guanyes tot o ho perds tot. Així i tot, estem contents que hem arribat i les noies ho han lluitat. A la primera part, els dos primers quarts, vam dominar nosaltres. En el tercer quart, va dominar el Jolaseta entrant molt per l’esquerra”, afegeix.

28cc8be7 f6d8 4953 b701 d91123a895a5

Nova oportunitat

Les castelldefelenques encara tenen una nova oportunitat per pujar a la màxima categoria de l’hoquei sobre herba nacional. S’hauran d’enfrontar davant del CD Terrassa en una promoció al millor de tres enfrontaments. “Tornem a ‘tope’ als entrenaments i amb moltes ganes, ja que les meves jugadores es mereixen acabar la temporada amb un bon sabor de boca”, diu Torrens.

e52e8984 3a8c 4cb5 8be1 4d39b25bcaf7

b9113f47 d491 49d5 9bf1 ba5d0bb3c517

Divendres 9

1a Semifinal DHBF: Vallès Deportivo- FC Barcelona (3-2)

2a Semifinal DHBF: CH Castelldefels-RC Jolaseta (1-0)

Dissabte 10

21:00: Final DHBF

Redacció / Fotos: RFEH

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí