El CF Sant Joan Despí 1906 reivindica un camp per jugar

L’entitat de futbol, de recent creació, no ha pogut participar en la Lliga de l’FCF per no disposar d’un espai per desenvolupar la seva activitat

Des d’aquesta temporada, Sant Joan Despí torna a tenir dues entitats de futbol. El CF Sant Joan Despí 1906 ha irromput amb força al panorama esportiu local amb ganes de treballar de valent i contribuir a l’esport del municipi sota la presidència de Josep Lluís Galeano. El nou club pren el testimoni de la desapareguda i centenària UE Sant Joan Despí. “Vam intentar rescatar la Unió Esportiva, però ràpidament van veure que no havia possibilitats per diversos motius”, indica el mandatari. Així, un grup de persones van crear una entitat nova. “El treball ha estat feixuc, ja que hem hagut de passar diversos tràmits administratius i finalment el Consell Català de l’Esport ens ho va validar”, explica Galeano.

Captura de pantalla 2022 12 20 a las 11.31.34

Captura de pantalla 2022 12 20 a las 11.34.10

Malauradament, les seves il·lusions han quedat aturades, de moment, després que l’Ajuntament no li pogués oferir cap espai ni hores per desenvolupar la seva activitat, segons afirma el president. “El problema va ser quan vam comprovar que al consistori no li va fer gaire gràcia la fundació d’una nova entitat de futbol, perquè aposta clarament pel San Pancracio”, diu. I és que des de la seva constitució, els directius del nou club han tingut diversos impediments per poder començar a treballar. “L’Ajuntament, després dels nostres intents constants, va admetre la realitat, però ens van comunicar no havíem arribat a temps per formalitzar la petició perquè pogués jugar l’amateur. Penso que no hi va haver voluntat política. Fins i tot ens van dir que ens fusionéssim amb el San Pancracio. Penso que la proposta estava fora de lloc. Així doncs, tot i inscriure’ns a la competició de la Federació Catalana de Futbol no hem pogut participar per falta de camp”, destaca.  

Captura de pantalla 2022 12 20 a las 11.33.40

Galeano indica també que “els hem fet veure a l’equip de govern que el projecte és viable econòmicament i ho saben. Tenim un grup de jugadors per fer un equip amateur, socis i patrocinadors. Només volem que la marca Sant Joan Despí no desapareix” i afegeix que “jo entenc la preocupació del consistori, que pensa que podem acabar com l’antiga entitat ja desapareguda, però jo els vaig presentar un ‘business plan’ perquè tinguessin la tranquil·litat que calia. I ni així van accedir. Una llàstima.”

Concentració

El seu malestar va tenir una reacció amb una concentració davant l’edifici de l’Ajuntament de Sant Joan Despí. Un centenar de persones van protestar per la, segons ells, incomprensible decisió de l’equip de govern a l’hora de no donar facilitats perquè un equip de la ciutat pogués fer pràctica esportiva al seu municipi.

Captura de pantalla 2022 12 20 a las 11.32.51

Captura de pantalla 2022 12 20 a las 11.32.04

Captura de pantalla 2022 12 20 a las 11.33.02

Torneig benèfic

Una de les primeres activitats esportives que ha organitzat el CF Sant Joan Despí 1906 va ser un torneig benèfic a favor de la 31a Marató de TV3 on es van recaptar uns 700 euros que van anar destinats a les malalties cardiovasculars. Va ser l’escenari perfecte per a la presentació oficial de la nova entitat a la ciutadania.

a8931992 5b80 4a11 a593 08eefb00dd0a

patit benèfic

“Estem molt agraïts a l’Ajuntament per cedir-nos el Camp Municipal Centre Casc Antic per fer aquest torneig, que, per cert, va anar força bé i estic molt content. Espero que sigui el primer pas de l’Ajuntament per iniciar una bona relació entre les dues parts” i afegeix Galeano que “va assistir molta gent amb una data que no era la més adequada (8 desembre). A més van participar diversos clubs de la comarca i Barcelona com la Peña Recreativa Sant Feliu de Llobregat, la UE La Palma de Cervelló, l’FC Albirex Niigata BCN i l’AE Sant Lluís de Santa Coloma de Cervelló."

El futur

Josep Lluís Galeano espera que la pròxima temporada pugui ser la bona i, finalment, participar en la competició catalana amb el seu equip amateur. Això voldrà dir que ja tindrà camp per jugar. El president espera que l’Ajuntament de Sant Joan Despí, amb la seva alcaldessa Belén García al capdavant, doni resposta a les reivindicacions “de moltes persones que formen el nostre club.”

0b03544b 528d 44e4 8f1e 1b0f3440b29a

La nostra il·lusió i intenció és continuar fent coses i poder competir. Actualment, estem preparant una memòria per lliurar-la a l’Ajuntament com ens han exigit. Ara espero que el consistori no tingui cap excusa més per cedir-nos el camp”, sentència.

Redacció / Fotos-Vídeo: CF Sant Joan Despí 1906

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
517

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix