El Consell Esportiu aconsegueix finançament de la Comissió Europea

A través del programa Erasmus+ Sport pel projecte Green Play, basat en el model de competició Juga Verd Play implantat al Baix Llobregat des del 2013.

El Consell Esportiu del Baix Llobregat és una de les nou entitats catalanes que rebran finançament de la Comissió Europea a través del programa Erasmus+ Sport. Aquest programa europeu dóna suport en l’àmbit comunitari d’educació, formació, joventut i esport i pretén augmentar les capacitats i l’ocupabilitat dels alumnes, així com modernitzar l’educació, la formació i el treball juvenil.

El Juga Verd Play és una proposta complementària i innovadora del sistema de competició escolar promoguda pel Consell Esportiu del Baix Llobregat que s’està aplicant a tota la comarca amb el suport de tots els Ajuntaments del Baix Llobregat des de l’any 2013.

El projecte Green play està liderat pel Consell Esportiu del Baix Llobregat i comptarà per a la seva execució amb cinc entitats associades: un institut d'investigació, l’Instituto di Ricerca Sociale d’Itàlia, un grup de reflexió, Sport et Citoyenneté de França, dos clubs poliesportius, The Società Sportiva Lazio d’Itàlia i l’Sporting Foundation de Portugal, i una federació esportiva, la Finnish Sports Federation Tampere Region.

Juga Verd Play aposta per realitzar un canvi radical del model actual d’esport escolar amb una finalitat molt clara: l’educació en valors mitjançant la pràctica esportiva de tots els col·lectius implicats en els Jocs Esportius Escolars. La premissa bàsica del projecte és que si es vol educar en valors, la fita d’aconseguir més punts que l’adversari no pot ser l’únic condicionant per guanyar el partit; els valors i els comportaments cívics també han de comptar.

El programa Juga Verd Play es va posar en marxar el curs 2013-14. L’àmbit d’aplicació són els esports col·lectius (futbol 7, futbol sala, bàsquet, voleibol, handbol) en les competicions comarcals organitzades pel Consell Esportiu i en les categories d’ educació infantil fins juvenil, és a dir, des de P5 fins a segon de Batxillerat. L’abast de la seva implantació durant el seu últim curs es tradueix en una participació total de 534 equips, més de 7.000 nens i nenes, al voltant de 200 partits setmanals i 30 municipis de la comarca

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
177

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix