L’Ajuntament recupera la gestió de les instal·lacions esportives

Els camps de futbol de la UE Cornellà, UE Sant Ildefons, CD Fontsanta-Fatjó i CD Almeda, així com el Pavelló Riera, deixen d’estar administrats per les entitats cornellanenques que les utilitzaven

El Ple municipal de Cornellà de Llobregat d’aquest mes de juliol va aprovar, amb els vots favorables del PSC i ICV-EUiA i l’abstenció de la resta dels grups polítics amb representació municipal, el canvi de la forma de gestió del servei de diferents instal·lacions esportives municipals, passant de gestió indirecta a gestió directa. Així doncs, a partir d’aquesta nova temporada, l’Ajuntament torna a tenir el control en lloc dels clubs afectats. És el cas dels quatre camps de futbol que hi ha a la ciutat: (el de la UE Cornellà, UE Sant Ildefons, CD Fontsanta-Fatjó i CD Almeda) i també del Pavelló Riera. De moment, els pavellons municipals del Basket Almeda i del CB Cornellà seguiran essent de gestió indirecta.

pabellon

instalacion 87

La voluntat d’un parell de clubs de retornar la gestió a l’Ajuntament –segons té constància La Premsa del Baix-, així com diverses actuacions d’algunes entitats en l’ús de les instal·lacions esportives durant els darrers anys ha fet que l’actual equip de govern, amb el suport del grup municipal ecosocialista, prengués la decisió de presentar en el Ple aquest canvi.

Diferents opinions

L’aprovació del canvi de gestió ha tingut en els diferents grups municipals opinions diverses, encara que gairebé tots coincideixen –consultats per a la nostra publicació- que calia fer alguna cosa per aturar la mala gestió que realitzaven alguns clubs en la utilització d’instal·lacions municipals.

Vidal Aragonés, portaveu de Cornellà en Comú-Crida per Cornellà, explica que “estem a favor que les instal·lacions siguin de gestió directa. L’Ajuntament va detectar que hi havia problemes de gestió, encara que pensem que hi ha hagut un exercici d’improvisació per part de l’equip de govern. A més hi ha hagut una manca de comunicació amb les entitats esportives. Nosaltres volem saber a partir d’ara quin tipus de resposta es donarà al futur dels treballadors/res d’aquestes instal·lacions. No ens van respondre si seran subrogats/des”. D’altra banda, Arnau Funes, portaveu d’ICV-EUiA, pensa que el canvi de gestió serà positiu perquè “l’Ajuntament tornarà a tenir el control i es donarà sortida a aquelles entitats que no poden explotar les instal·lacions per falta d’experiència en la gestió o per manca de recursos.”

Mentrestant, Daniel Serrano, portaveu del Partit Popular, no creu que “un model sigui millor que l’altre. Algunes vegades serà convenient que sigui de gestió indirecta i unes altres de forma directa. Pensem que seran segons l’ús que es doni”. Anna-Clara Martínez, regidora de Ciutadans, considera que “la gestió directa no és millor que la indirecta. No sabem si finalment serà així ni tampoc si s’ha parlat amb totes les entitats afectades. Pensem des de C’s que no hi ha hagut temps suficient per valorar aquest canvi”. Finalment, Raquel Albiol, portaveu d’ERC, es decanta “per la gestió directa, però no estem d’acord de la manera com s’ha fet i les urgències que hi ha hagut (el tempo), ja que la manera de gestionar d’algunes entitats ja se sabia des de feia temps.”

La Premsa del Baix també es va posar en contacte amb el departament de premsa de l’Ajuntament de Cornellà per demanar una valoració al regidor responsable de les instal·lacions esportives però ens van comunicar que descartaven fer qualsevol tipus de valoració.

Redacció / Fotos: Arxiu-CD Almeda

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix