Danny Hart i Manon Carpenter guanyen el 23è Gran Premi RockShox

Més de 435 corredors es van donar cita en el Descens de Sant Andreu de la Barca, prova que obria el calendari de l’Open d’Espanya.

Sant Andreu de la Barca es va convertir, aquest cap de setmana, en la capital del ciclisme nacional  internacional. Dissabte i diumenge es van aplegar els millors especialistes espanyols i estrangers del moment en el XXIII Descens de Sant Andreu de la Barca-Gran Premi RockShox. Una prova que va obrir l’Open d’Espanya de l’especialitat ciclista i que va aplegar un total de 425 corredors de diferents categories. Amb l’organització del Moto Club Sant Andreu de la Barca, OM Bicis i el Patronat Municipal d’Esports, la competició no va decebre ningú. Milers de persones es van donar cita al llarg d’un exigent circuit on l’espectacle va ser el gran protagonista.

L’actual campió del món, el corredor britànic de l’equip MS-Mondraker, Danny Hart, va complir tots els pronòstics i es va proclamar guanyador de la prova en la categoria elit amb un temps d’1’46’’571. En segona posició va finalitzar el seu compatriota, Marc Beaumont (Madison-Saracen), amb un registre d’1’46’’805. I tercer fou el francès del VoulVoul Racing, Florent Payet (1’46’’820). Cal destacar que el guanyador de les darreres quatre edicions, Bernat Guàrdia, no va participar, ja que es va retirar a finals de la temporada anterior. El primer classificat espanyol –quart a la classificació general- va ser el canari del Mondraker-Vadebicis, Édgar Carballo, amb un temps d’1’46’969’’. El podi es va tancar el gallec i actual campió d’Espanya, Toni Ferreiro, de l’Evil XMS Racing Squad, amb un temps d’1’47’’319.

A la categoria elit femenina, la guanyadora va ser la britànica Manon Carpenter, de l’equip Madison Saracen, amb un temps d’1’58’’334. En segona posició va acabar la francesa Myriam Nicole (Començal Vallnord) amb 2’01’’620, mentre que en tercer lloc va acabar la també francesa Marine Cabirou (VoulVoul Racing, 2’07’’316)

Corredors locals

Els ciclistes santandreuencs van fer un bon paper. Pasqual Canals (Intense Kpsport, 1’47’’461) va finalitzar en la sisena posició, mentre que el seu company d’equip, Guille Jorba, va ser catorzè (1’49’’391) i Iván Oulego, dissetè, amb 1’50’’160.

Altres categories

A la júnior, es va imposar el francès del Commençal-Vallnord, Vigé Gaëtan (1’49’’522), seguit de l’americà Nik Nestoroff (Intense Factory Racing) i Jose Carlos Orihuela (Mondraker-Vadebicis). El triomf en la categoria Màster-30 va ser per Joan Vicente (Vilabike, 1’55’’062), mentre que segon i tercer respectivament foren Albert Barilaro i Himar Sánchez. En fèmines Màster-30, Ruth Castro (2’36’636) va guanyar per davant de Belén Zapico i Ana Rodríguez. En cadete, la victòria va ser pel corredor local Ignasi Jorba (Intense, 1’56’’406) seguit de Marc Jover i Jesús Hazael Regalado. A Màster-40, José Manuel Verdía (Guak, 1’59’’238) va guanyar, mentre que Ramón Figueras i Pablo Sebastián González van ser segon i tercer respectivament. I a la Màster-50 el triomf va correspondre per a Rafael Pérez (Bazuka Team, 2’16’’603), seguit d’Antoni Prat i Eduard Roura.

Redacció / Fotos: MCSAB

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí