Lourdes Borrell aposta per “la formació, l’empresa i l’ocupació”

L’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, que va protagonitzar el desdejuni del FEM Llobregat, va destacar la importància de no treure polígons per posar habitatges “perquè els necessitem per generar riquesa al territori”

El Fòrum Empresarial del Llobregat va celebrar un Desdejuni amb Lourdes Borrell, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, per parlar sobre la situació actual i les perspectives per al teixit empresarial de la ciutat. L'acte ha estat presidit per Santiago Ballesté, president d'AEBALL, i José Antonio Alcaide, tinent d'Alcaldia de l'Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat.

GKyegUSX0AApcBS

Borrell ha compartit que en 2023 hi havia 1.026 empreses a Sant Feliu de Llobregat i que el nombre d’autònoms va ser de 2.585 (12,9%), segons dades extretes d’Idescat i de l’informe mensual de l’atur de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat. Respecte al mercat de Treball, el 2023 es van crear quinze empreses amb una taxa de supervivència del 100%. A més, 82 persones van ser ateses pel Servei de Creació d’Empreses. Per sectors, van destacar empreses de serveis (786), construcció (125), indústria (113) i agricultura (2).

Durant la seva intervenció, l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat va destacar la importància de no treure polígons per posar habitatges “perquè els necessitem per generar riquesa en el territori”. De la mateixa manera, va dir que les plantes baixes dels edificis s'haurien de convertir en petits negocis. També ha advocat pel corredor del Mediterrani: “Ho necessitem per al transport de mercaderies”. En aquesta línia, va manifestar que “si volem que hi hagi indústria, necessitem potenciar la mobilitat del territori. Recentment, des de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat s'ha negociat un conveni amb Adif de cessió patrimonial. Per això, és indispensable la sortida B-23 -que afecta sobretot a Sant Joan Despí i a Sant Feliu- i treballar les connexions directes. Això potenciarà la connectivitat i ajudarà al món empresarial”. L’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat va finalitzar la seva intervenció afirmant que “cal treballar amb formació, empresa i ocupació. Només així serem competitius en el territori.”

GKyegURWEAAjVdb

Santiago Ballesté, president del Fòrum Empresarial del Llobregat, va agrair a Borrell el reconeixement de la labor del teixit empresarial al territori, clau per impulsar economia i generar llocs de treball. D’altra banda, M. Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general d'AEBALL, va demanar una millora no sols en el transport de mercaderies, sinó també del transport públic per a potenciar la mobilitat en l'àmbit empresarial. “Al territori falta infraestructura. És un problema acudir als llocs de treball, especialment als que estan situats als polígons. Així que, com a patronal, hem sol·licitat una autoritat que reguli aquesta situació i dugui a terme una transformació real”, va destacar.

Redacció / Fotos: AEBALL

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix