Els joves de Cornellà tenen un nou servei per buscar feina i formació

Imprimeix

El programa té l’objectiu d’assessorar laboralment les persones d’entre 16 a 29 anys

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha posat en marxa el programa de Suport a l’Ocupació Juvenil (SOJ) que té l’objectiu d’assessorar laboralment les persones joves de 16 a 29 anys en la seva cerca de feina o de formació. El servei inclou accions individuals d’orientació i acompanyament laboral i formativa. És un projecte subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat per la Unió Europea.

Captura de pantalla 2024 03 11 a las 12.34.25

El programa es desenvolupa de manera transversal entre les àrees d’Ocupació i de Joventut del consistori baixllobregatí, i es busca que aquest sigui un punt de referència des de l’Oficina Jove per donar acompanyament i suport als joves que estan en un procés de trobar feina o de millorar els seus estudis. A més, el SOJ té la peculiaritat de disposar de diferents itineraris d’orientació i d’acompanyament per a aquells joves que no treballen ni estudien i que necessiten una orientació més concreta i més curosa.  

En termes generals, des del SOJ es facilita orientació i acompanyament en la recerca de nous estudis o formacions, definint amb els participants el seu objectiu educatiu. També s’ajuda en la recerca de feina activa enfocada als interessos de cada jove, a confeccionar un currículum, descobrir els punts forts de cada persona per defensar les seves candidatures laborals o preparar una entrevista de feina o un procés de selecció. Aquesta assessoria permet conèixer el mercat de treball i com accedir a les ofertes de feina pels diferents canals existents i promocionar la candidatura. A més, es facilita l’accés a altres recursos i serveis municipals per a joves, com ara accés a l’habitatge, salut o lleure.

Redacció / Fotos: Arxiu