Ta-Tung utilitzarà la borsa de treball de l’Ajuntament de Sant Vicenç

El conveni de col·laboració entre l’empresa de menjar oriental i el consistori s’emmarca dins el programa municipal per a la reindustrialització i la promoció econòmica de la ciutat

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i l’empresa de menjar oriental Ta-Tung van signar ahir a la tarda un conveni de col·laboració amb la finalitat que l’empresa utilitzi la borsa de treball local. Ta-Tung, recentment instal·lada a Sant Vicenç dels Horts, té una gran projecció, compta amb una facturació de vuit milions d’euros i un ritme de creixement del 20% anual en els darrers anys.

En l’acord, l’Ajuntament posa a disposició de Ta-Tung el servei gratuït de preselecció de la borsa de treball per a les contractacions que efectuï l’empresa. Aquest compromís permetrà que totes les contractacions que realitzi l’empresa les faci amb persones del municipi. La signatura del conveni, a càrrec de l’alcaldessa Maite Aymerich i la fundadora de Ta-Tung, Kav-Ly, ha comptat alhora amb la presència de Raimon Roda, gerent del Parc Agrari del Baix Llobregat i Miquel Camps, president de la Unió d’Empreses de Sant Vicenç dels Horts, amb l’objectiu que Ta-Tung consideri la possibilitat de comptar amb l’horta del Baix Llobregat i amb les empreses locals per a la realització de la seva activitat.

Programa per reindustrialitzar el municipi

L’actuació de Ta-Tung s’emmarca dins el programa municipal per a la reindustrialització i la promoció econòmica de Sant Vicenç dels Horts, amb una taxa d’atur registral del 16,6% (novembre del 2016), la més alta de tots els municipis del Baix Llobregat. En aquest sentit, per exemple, l’Ajuntament disposa de tot un seguit de bonificacions en el marc de les seves ordenances fiscals (l’Impost d’Activitats Econòmiques, l’Impost sobre Construccions i Obres, i l’Impost sobre l’Increment de Valors dels terrenys de Naturalesa Urbana).

L’objectiu és facilitar les operacions financeres per atraure empreses que puguin tenir un impacte important en la generació d’ocupació, i que permetin una reindustrialització del municipi per tal de dinamitzar l’activitat econòmica i reduir l’elevada taxa d’atur del municipi.

En el cas de Ta-tung, per exemple, s’ha bonificat l’impost de plusvàlua. A qui ven la propietat, l’Ajuntament li ha descomptat un 50% d’aquest impost, un cop es demostra que la nau es ven a una empresa amb un pla de viabilitat consistent i amb projecció de futur, com és el cas. L’objectiu d’aquesta mesura és fomentar la venda de naus buides per promoure noves inversions al municipi. D’altra banda, el projecte d’obres per a la nova nau ha suposat un pagament per part de Ta-Tung de més de 100.000 euros en concepte d’impost de construccions i d’obres, i de la taxa d’obres i activitats.

Ta-Tung preveu passar de 60 a 80 treballadors en 2017, i superar els 100 al llarg de l’any 2018. A més, l’empresa també es compromet a transformar els contractes temporals en indefinits, un cop superat el tems d’aprenentatge i d’adaptació al sistema productiu. Per últim, la direcció de Ta-Tung també manifesta la voluntat de realitzar més contractacions a dones, per tal d’arribar a l’objectiu mínim de la paritat.

Uns 40.000 rotllets de primavera

La innovació de Ta-Tung queda avalada per premis com el Premi a la innovació de la fira Alimentaria 2010 i el Premi al producte de l’any 2016 en la categoria de productes preparats (Dim Sum, empanada farcida de verdures o de carn). Ta-Tung elabora aproximadament 40.000 rotllets de primavera cada dia.

L’empresa ocupa una nau de 15.000 metres quadrats al Polígon industrial de La Barruana, a l’Avinguda de Torrelles. Ta-Tung ha presentat a l’Ajuntament un projecte d’obres per adequar aquest espai per un import d’1,6 milions d’euros.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix