Els molinencs veuran congelats els impostos congelats i bonificacions

Serà el setè any consecutiu que els impostos es queden per sota de l’IPC

La pressió fiscal dels molinencs l’any 2017 no es pujarà. Les ordenances fiscals aprovades pel Ple municipal dimarts passat preveuen una congelació dels impostos i estableixen moltes mesures per incentivar l’adopció de mesures que fomentin la sostenibilitat i l’ús d’energies renovables. Aquest serà el setè any consecutiu que els impostos es queden per sota de l’IPC.

Rebaixa de l’IBI i bonificacions

Pel que fa a l’IBI es rebaixen les quotes dels habitatges i locals municipals en un 0,15%. Aquesta xifra s’aconsegueix ajustant el tipus impositiu per compensar la rebaixa del 8% del valor cadastral que el govern de l’estat té previst fer al 2017. Les famílies nombroses podran acollir-se a bonificacions d’entre el 10 i el 50% de la quota en funció del valor cadastral de l’habitatge i de la renda per càpita de la família. També es crea una nova bonificació del 25% de la quota pels habitatges construïts amb anterioritat al 4 de juliol del 2005 que instal·lin sistemes d’aprofitament de l’energia solar.

En l’àmbit de les bonificacions en favor del medi ambient també s’han adoptat altres mesures, com la bonificació del 100% del pagament en zona blava pels vehicles elèctrics per a residents o l’ampliació del termini de bonificació del 50% pels vehicles amb combustibles alternatius, equiparant-los als vehicles elèctrics.

També s’han aprovat mesures d’estímul de l’economia com la creació d’una nova bonificació del 90% per a la utilització del servei municipal de Reempresa; així com l’ampliació de les bonificacions per entitats sense afany de lucre del 90 al 95% i els canvis de titularitat per jubilació entre cònjuges i entre ascendents i descendents del 75 al 95%.

Aquest serà el setè any consecutiu en el qual la pressió fiscal als molinencs i molinenques pujarà menys que l’IPC, responent al compromís adoptat per l’equip de govern municipal.  

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
98

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix