Minva el nombre d’expedients de regulació i la xifra de persones afectades

Continua augmentant el nombre d’accidents laborals amb baixa a la comarca per cinquè semestre consecutiu.

Segons l’informe semestral de relacions laborals i qualitat de treball el·laborat per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, es van registrar 30 expedients de regulació que van afectar 324 persones, un 53% menys respecte al primer semestre de 2015 (359 persones menys, en termes absoluts). Respecte al mateix semestre de l’any anterior també es dóna una disminució en el nombre de persones afectades (58 persones menys).

D’altra banda, el 43% dels expedients van ser de suspensió temporal de la relació laboral, el 40% de rescissió de contracte i el 17% de reducció de la jornada. L’activitat econòmica de fabricació de productes metàl·lics, amb 45 persones afectades i 4 expedients de regulació autoritzats, va ser la que va afectar el major nombre de persones. Les activitats de comerç a l’engròs també van ser de les que més persones van afectar per regulació d’ocupació, seguides de les indústries de productes farmacèutics i el comerç al detall.

Sinistralitat laboral

Segueix augmentant el nombre d’accidents laborals a la comarca. El nombre d’accidents va pujar durant el primer semestre de 2016 fins als 4.846, un 3,5% més que el semestre anterior i un 12,9% més que el mateix període de l’any passat. Es tracta del cinquè semestre consecutiu en què augmenten els accidents laborals.

Així mateix, el nombre de sinistres van augmentar aquest semestre tant entre els homes com entre les dones. La gran majoria dels accidents (el 99,5%) van ser lleus, tot i que van tenir lloc 2 accidents mortals. L’índex d’incidència de la sinistralitat, que posa en relació el nombre d’accidents amb el nombre de persones ocupades, augmenta en indústria i en els serveis, mentre que es redueix lleugerament en la construcció.

Aquest índex d’incidència segueix sent superior al Baix Llobregat en indústria i serveis, en comparació amb el conjunt de l’Àmbit metropolità i de Catalunya. En la construcció, a causa del descens donat a la comarca aquest semestre, la incidència de la sinistralitat és superior a l’Àmbit metropolità i a Catalunya que no pas al Baix Llobregat.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
151

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix