Neix el Consell Econòmic i Social d’Esplugues de Llobregat

El seu objectiu és impulsar la cohesió social, el creixement sostenible i l’ocupació de qualitat

L’Ajuntament d’Esplugues ha aprovat al Ple municipal de juliol la creació del Consell Econòmic i Social (CES) per unanimitat de tot el consistori. Es tracta d’un compromís que ja estava previst al Pacte per a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació de qualitat d’Esplugues 2016-2019 que es va signar el 22 d’abril d’enguany amb els agents econòmics i socials de la ciutat i de la comarca del Baix Llobregat i es va aprovar per unanimitat de tot el consistori el 27 d’abril.

El CES d’Esplugues és un òrgan consultiu i de participació del qual en formen part representants de l’àmbit econòmic i social del territori: l’equip de govern de l’Ajuntament, les organitzacions sindicals i empresarials més representatives de la comarca, els grups polítics amb representació a la Junta de portaveus i els representants de la vida econòmica de la ciutat.

El CES neix amb la principal funció de col·laborar per aconseguir l’objectiu plantejat en el Pacte: cercar el benestar de les persones a través de la cohesió social, el creixement sostenible i la generació d'ocupació de qualitat. A partir d’ara, serà l’espai de debat, seguiment i avaluació del conjunt de polítiques socioeconòmiques de la ciutat recollides al pacte econòmic de la ciutat. Els òrgans que composen el CES són el plenari i la Comissió Executiva, mentre que la Presidència recau en l’alcaldessa, Pilar DíazEn el decurs del debat al plenari, per part de l’equip de govern el portaveu del PSC, Eduard Sanz, ha expressat la satisfacció que el consistori aprovi per unanimitat la creació del Consell Econòmic i Social, que “pensem que serà important i que podrà tenir bons resultats. És un dels punts del pacte econòmic que vam aprovar per unanimitat”. També per part de l’equip de govern, el portaveu de CDC, Santi Siquier, ha remarcat que “és una eina clau, fonamental, per analitzar l’evolució, la implementació i els objectius que pretenem en el pacte econòmic. És molt garantista i estem molt satisfets que l’encetem d’una vegada”. El portaveu d’ERC, Oriol Torras, ha dit que el seu grup estan molt contents per l’aprovació i que “esperem que doni fruits molt importants per aquesta ciutat”. La portaveu de la CUP, Anna Coll, ha dit que “des de l’ajuntament entenem que hauria d’animar a la ciutadania a participar-hi, per tant votarem favorablement”.

Així mateix, la resta de portaveus, Marcos Sánchez, del PP, Estefanía Zafra, d'ICV, Julio Roldán, de C's, Julián Carrasco, de CE, i la regidora no adscrita, Laura Benito, van donar suport a la proposta de creació del CES i hi van votar a favor.

Redacció / Foto: Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix