El Ple del Papiol aprova un salari mínim de 1.000 euros

El municipi baixllobregatí es converteix en la primera localitat catalana en aprovar aquesta moció a proposta de la plataforma Anem a Mil.

El Ple de l'Ajuntament del Papiol va aprovar per unanimitat un acord que dóna suport a les iniciatives que promou la plataforma ciutadana Anem a Mil i que tenen com a objectiu aconseguir que totes les persones que treballen al nostre país tinguin un sou que es pugui considerar digne: un sou de 1.000 € mensuals per 14 pagues.

 En aquests moments, el salari mínim interprofessional (SMI) de l'estat Espanyol és de 665 € mensuals. Segons la plataforma Anem a mil, aquest SMI no és suficient perquè una persona pugui cobrir les despeses de les necessitats mínimes. Anem a mil tampoc el considera un salari just, com tampoc ho fa la Carta Social Europea, que recomana que el salari mínim sigui equivalent al 60% del salari del territori.

Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el salari mínim mig a Catalunya el 2015 va ser de 2.136 €. Segons les recomanacions europees, tenint en compte aquest salari mínim mig de 2.136 €, el salari mínim català podria ser de quasi 1.100 €.

Mileuristes a l’Ajuntament

Actualment, no hi ha cap treballador ni treballadora a l'Ajuntament del Papiol que cobri per la seva feina menys de 1.000 € mensuals. Així es va manifestar ahir durant el Ple en el moment de l'aprovació de la moció relativa a aquest assumpte.

Entre els acords adoptats pel Ple del consistori papiolenc, hi ha el de fer perquè els treballadors de les empreses subcontractades per l'Ajuntament també percebin aquest salari mínim de 1.000 €; així com el de lluitar amb el conjunt de les empreses del municipi per garantir, entre tots, unes retribucions més justes per a tothom.

El del Papiol ha estat el primer municipi a aprovar una moció per donar suport a la plataforma Anem a Mil. La plataforma persegueix que això s'estengui a d'altres localitats.

Redacció / Fotos: Aj. El Papiol

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix