Participació històrica en el Premi de Poesia Martí Dot de Sant Feliu

Imprimeix

S’han inscrit un total de trenta-vuit poemaris de disset poetes i quinze poetesses a la quarta-vuitena edició

El 48è Premi de Poesia Martí Dot consolida el bon moment de participació del certamen. El 31 de gener es va tancar el termini d'inscripció amb el millor registre d'obres presentades en la seva història, un total de trenta-vuit poemaris de disset poetes i quinze poetesses. Els originals provenen de tots els Països Catalans, majoritàriament de Catalunya, i inclouen participació local amb un treball de Sant Feliu de Llobregat. La mitjana d'edat de les persones participants és de 26 anys.

4686052

El jurat del Martí Dot es reunirà al Palau Falguera per deliberar el seu veredicte durant la primera quinzena del mes de març de 2023. El veredicte es farà públic en l'acte del lliurament del premi, el 26 de març a l'Auditori del Palau Falguera, en el marc de la clausura de la XII Setmana de la Poesia de Sant Feliu de Llobregat.

Aquest premi de poesia, convocat per l'Ajuntament, té com a objectiu promoure la creació literària en català i ajudar els joves poetes i poetesses a donar a conèixer la seva primera o segona obra. És un certamen obert a la participació de persones menors de 36 anys que presentin un recull de poemes originals i inèdits, escrits en català, en quantitat suficient per integrar un volum, aproximadament uns 300 versos. El premi està dotat amb 1.500 euros i la publicació de l'obra guanyadora a la col·lecció de poesia de Viena Edicions.

carla

Des de la primera edició del Premi de Poesia Martí Dot l'any 1974 s'ha concedit al guardó a molts autors i autores, alguns dels quals han aconseguit fer-se un lloc en el panorama literari.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu-Arxiu