El pont del Diable, entre els ponts més icònics d'Espanya

El seu valor històricopatrimonial i la llegenda que l'envolta l'han fet mereixedor d'entrar al rànquing del portal de viatges més gran del món, Tripadvisor.

Tripadvisor-Niumba ha inclòs el pont del Diable de Martorell en una selecció dels vint ponts més icònics d'Espanya, segons criteris de popularitat i d'interès turístic. El seu valor històricopatrimonial i la llegenda que l'envolta l'han fet mereixedor d'entrar al rànquing del portal de viatges més gran del món.

“Diu la llegenda que els veïns de Martorell es trobaven gairebé incomunicats per les crescudes del riu. Un dia, el diable es va oferir a construir un pont a canvi d'emportar-se el primer que el travessés. Una vella astuta va treure un gat negre del seu cistell per a que creués el pont. Des d'aleshores, Martorell i Castellbisbal compten amb bell pont que els comunica”, ressenya el web a peu de foto.

Declarat bé d'interès nacional, el pont del Diable és el símbol de Martorell. Conserva un encoixinat romà a la part inferior dels anys 9 i 8 aC. El segle XIII va ser reformat en obra gòtica i reconstruït després de la Guerra Civil. A l'entrada esquerra del Llobregat conserva un arc triomfal amb una pilastra d'ordre corinti a cada costat que sosté l'entaulament. També es poden veure les restes de l'antiga ermita de Sant Bartomeu, destruïda el 1835. En el seu lloc s'hi va construir un escorxador, que, un cop enderrocat l'any 1990, va permetre realitzar excavacions arqueològiques. L'espai s'ha recuperat com a zona enjardinada.

Altres ponts

Junt amb el pont del Diable, també formen part del rànquing el pont Vell de Besalú (Girona), pont de Triana (Sevilla), pont de Sant Martín (Toledo), pont Romà (Còrdova), pont Nuevo (Ronda, Màlaga), pont de Rande (Pontevedra), pont Romano de Cangas de Onís (Astúries), pont de Alcántara (Càceres), pont de San Juan de Gaztelugatxe (Biscaia), pont Romano (Salamanca), pont de Piedra (Saragossa), pont Colgante (Portugalete, País Basc), pont de Segovia (Madrid), pont de Monachil (Granada), pont de Piedra (Zamora), pont Romano (Mèrida), pont de la Vicaría (Albacete), pont de Navaluenga (Àvila) i el pont de Santa Quitèria (Castelló).

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
91

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix