L'espai de debat educatiu es consolida a Castelldefels

Fruit d'un procés participatiu en què han participat alumnes, famílies i professorat, s'han elaborat dues guies didàctiques, “Jo ja puc” i “Deixa’m fer".

Aquesta setmana es va presentar davant la comunitat educativa de Castelldefels el treball realitzat als centres d'ensenyament sobre l'autonomia dels infants i joves, en el marc de l'Espai de Debat Educatiu (EDE) iniciat durant el curs 2012-2013 amb el suport de la Diputació de Barcelona. 

Fruit d'un procés participatiu en què han participat alumnes, famílies i professorat, s'han elaborat dues guies didàctiques, “Jo ja puc” i “Deixa’m fer". Es tracta d'eines d'acompanyament del professorat durant la implementació a l'aula d'un treball creatiu al voltant dels conceptes d'autonomia i protecció en la infància i l'adolescència. Els alumnes de primària van crear una auca i els d'ESO un còmic.

L'EDE de Castelldefels s'ha consolidat al municipi com un espai de reflexió i treball pràctic al voltant de l'educació dels infants (0 a 18 anys). Després de tres cursos rebent l'acompanyament tècnic d'aquesta corporació, durant el curs 2015-2016 ja ha funcionat autònomament.

Els EDE són un recurs educatiu per implicar les famílies i tota la comunitat educativa del territori en la tasca educativa de forma continuada i afavorint el diàleg, sota el lideratge de l'ajuntament.

 
Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
177

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix