L'exposició "Fotollibres. Aquí i ara" arriba a l'Espai d'Art Moritz

La mostra, que es podrà visitar fins al 22 de juliol a Cornellà, pretén apropar al públic el fenomen recent del llibre de fotografia i mostrar el canvi de paradigma que ha representat en la fotografia d'autor al nostre país.

Avui, dijous 19 de maig, a les 19 hores, s’inaugura a l’Espai d’Art Moritz de Cornellà de Llobregat l’exposició col·lectiva “Fotollibres. Aquí i ara”. La mostra, que se centra en els llibres editats al nostre país entre els anys 2011 i 2014, pretén ser un reflex de la varietat, tant dels gèneres fotogràfics com dels col·lectius, editorials i autors que l'han protagonitzat.  

L’exposició, coproduïda per la Fundació Foto Colectania i la Fundació Banc Sabadell, reuneix treballs fotogràfics recents dels artistes Ricardo Cases, Cristina De Middel, Óscar Monzón, Aleix Plademunt, Simona Rota, Txema Salvans, Carlos Spottorno, Antonio M. Xoubanova. Els treballs d’aquests vuit artistes es presenten a la paret, juntament amb disset fotollibres més que mostren la riquesa de propostes i llenguatges que conviuen actualment al nostre país.

Tots els treballs presents en aquesta exposició contenen el que el fotògraf John Gossage ha definit com un bon fotollibre: “Primer, ha de contenir un bon treball; segon, ha d'aconseguir que aquest treball funcioni com un món en si mateix; tercer, ha de tenir un disseny que complementi el tema tractat, i, finalment, el contingut ha de potenciar l'interès continu en qui el mira”.

Aquesta exposició s’emmarca en l’edició 2016-2017 del Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura. A través d’aquest programa, s’ofereixen mostres d’art contemporani als municipis amb la voluntat d’acostar aquesta disciplina als ciutadans, en cooperació amb els ens locals. La mostra es va inaugurar a Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona, i ara arriba a l’Espai d’Art Moritz, on es podrà visitar fins al proper 22 de juliol. Posteriorment, la mostra s’allotjarà al Museu de Granollers, a la Sala Muncunill de Terrassa i al Museu d’Art de Cerdanyola.

Artistes i peces de l’exposició

La tria dels artistes i les peces ha estat a càrrec d’Irene de Mendoza, comissària de l’exposició. A través d’una acurada selecció, qui visiti la mostra podrà fer-se una idea de l’eclosió del llibre fotogràfic en les seves més variades formes.

Els artistes que participen en la mostra són:

-       Ricardo Cases (Oriola, 1971), amb Paloma al aire (Photovisión, Schaden, Dewi Lewis Publishing, 2011).

-       Cristina De Middel (Alacant, 1975), amb Party (RM Verlag, 2013).

-       Óscar Monzón (Màlaga, 1981), amb Karma (RVB Books / Dalpine, 2013).

-       Aleix Plademunt (Girona, 1980), amb Almost There (MACK / Ca l’Isidret Edicions, 2013).

-       Simona Rota (Romania, 1979), amb Ostalgia (Fabulatorio/Cuadernos La Kursala, 2013).

-       Txema Salvans (Barcelona, 1971), amb The Waiting Game (RM Verlag, 2013).

-       Carlos Spottorno, amb The Pigs (RM Verlag /  PHREE, 2013).

-       Antonio M. Xoubanova, amb Casa de Campo (MACK, 2013).

La mostra es completa amb fotollibres dels artistes següents: Laia Abril, Gustavo Alemán, Toni Amengual, Israel Ariño, Rafael Arocha, Julián Barón, Jon Cazenave, Federico Clavarino, Nicolás Combarro, Salvi Danés, Alberto Feijóo, Eloi Gimeno, Paco Gómez, Roger Guaus, David Hornillos, David Jimenez, Alberto Lizaralde, Ignasi López, Miren Pastor, Maíra Soares, Miguel Ángel Tornero, Juan Valbuena, Juan Diego Valera i Fosi Vegue.

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix